Više nećete pogriješiti kod izbora dječjih veličina dječje odjeće!

Dijete u prve dvije godine promijeni šest do sedam veličina odjeće, što za roditelje predstavlja veliki trošak. Možda je nešto lakše s drugim ili trećim djetetom koje obično nasljeđuje odjeću od starije braće, pod uvjetom da je dijete istog spola (ako se radi o haljinama), te da se poklope godišnja doba (da im zimska odjeća bude dobre veličine baš u zimskim mjesecima)…

Veličina dječje odjeće ne predstavlja problem samo roditeljima, već i svima ostalima koji tom malom djetetu žele pokloniti neki komad odjeće za rođendane ili pak neke druge prigode. Može se dogoditi da uzme veličinu koju neće moći nositi sljedećih nekoliko godina (premda nije tako izgledala u trgovini), ili još gora situacija – onu premalu.

Dječja odjeća Petit Pli

A sada i za to postoji rješenje jer je dizajnirana odjeća koja raste zajedno s djetetom. Riječ je o Petit Pli, odjeći koja je rodno neutralna, a odgovara djeci od 6 pa do 36 mjeseci.

Osim što više ne možete pogriješiti kod izbora veličine odjeće, Petit Pli donosi i uštedu roditeljima te stvara više prostora u ormaru. Također, možete je pokloniti i djevojčicama i dječacima.

Na ideju je došao Ryan Yasin, zrakoplovni inženjer iz Londona, kad je svom novorođenom nećaku kupio premalu odjeću. Nakon toga počeo je eksperimentirati  kako bi dobio odjevni predmet koji bi se mogao širiti kako dijete raste.

Riječ je o jakni napravljenoj od sintetike koja štiti od kiše i vjetra i koja je toliko sitna da je roditelji mogu nositi u džepu. S druge pak strane, dovoljno je jaka da može trajati i rasti zajedno s djetetom. Također, na kraju se može i reciklirati.

Sada, dakle, umjesto da djeci kupujete šest jakni, možete kupiti jednu koja će im odgovarati svo to vrijeme. U ponudi su i hlače, a najavljuju i kako će krenuti sa širenjem svog asortimana.

Foto: Petit Pli

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

neplaćeni kućanski rad

Kakva percepcija… Muškarci misle da rade znatno više kućanskih poslova nego...

U Australiji je provedeno zanimljivo istraživanje koje ukazuje na to da ženama na tjednoj bazi u prosjeku ode 22,3 sata na...
- Advertisment -