Nakon zabrane pobačaja CEO Salesforcea stiže u pomoć onima koji žele napustiti Teksas!

Izvršni direktor Salesforcea Marc Benioff, ponudio svojim zaposlenicima pomoć da napuste Teksas ako osjećaju da su im narušena reproduktivna prava. Zaposlenicima u Dallasu tako je ponudio mogućnost da se relociraju u neku drugu državu, u kojoj neće postojati takve zabrane.

Zaposlenici su obitelj

„Ohana, ako želiš otići, pomoći ćemo ti da napustiš Teksas. Vaš izbor.“ Objavio je na Twitteru poznati CEO, nazivajući svoje zaposlenike havajanskom riječi za obitelj.

Benioff, čiji se Salesforce nalazi na 16 lokacija diljem SAD-a, a broji više od 50.000 zaposlenika, otprije je poznati javnosti svojom borbom za ljudska prava. Prije 6 godina, 2015. obećao je raditi na izjednačavanju plaća muškaraca i žena te uravnoteženosti spolova na vodećim pozicijama. Uložio je 3 milijuna dolara u taj projekt, a godinu dana kasnije zaposlio je i menadžera za ravnopravnost spolova.


Pročitajte više: CEO Salesforcea Marc Benioff uložio 3 milijuna dolara u izjednačavanje plaća


Podsjetimo!

Nakon što je 19. svibnja Teksaški senat izglasao odredbu pod nazivom Senate Bill 8, kojom se zabranjuje svaki oblik abortusa, osim nekoliko strogo definiranih iznimaka, mnogi su stručnjaci polemizirali moralnu ispravnost takve odluke. Krajem prošlog tjedna američki je Department of Justice tužio državu Teksas zbog provođenja takve legislative. Osim same zabrane, sporno je i uvođenje nesnosnih kazni za one koji omogućavaju izvođenje abortusa. Osim medicinskog osoblja, kaznu mogu dobiti taksisti i drugi vozači te bilo koja osoba koja prati ili vodi ženu u bolnicu na abortus.

„Kad je zakon prvi put izašao i ja sam ga čitala, mislila sam da propuštam nešto. Izgledalo je kao da svatko može tužiti svakoga – i to mi se nije činilo točnim. Ali bilo je. Zaista je toliko izvanredno!“ Rekla je za The New York Times Mary Ziegler, profesorica na floridskom Sveučilištu za pravo, specijalizirana za povijest reproduktivnog prava.


Pročitajte više: Nakon što je izjednačio plaće, CEO Salesforcea zapošljava managera za ravnopravnost spolova


Ono što najviše iznenađuje pravnike, dio je odredbe koji omogućuje da svaka osoba tuži drugu osobu zbog potencijalnog ‘pomaganja u zločinu’. Time bi se sudstvo moglo dodatno opteretiti.

Foto: Wikipedia/ World Economic Forum from Cologny, Switzerland

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

Baraćeve špilje

Baraćeve špilje – piknik, šetnja i uživanje nadomak Zagrebu

Tko kaže da je Lika samo zimska destinacija? Ovaj, industrijom neoskvrnut, dio Hrvatske zbog svoje netaknute prirode možda je najljepši upravo...
- Advertisment -