Žena koja ne može čitati ni pisati svoju je sreću pronašla u vlastitom biznisu uništavanja papira

Emma Lynam je 21- godišnja žena iz Australije. Kao mnoge žene njenih godina, Emma voli slušati glazbu i voli plesati. Ono što je razlikuje od mnogih njenih vršnjakinja je to što Emma boluje od sindroma Down, a k tome ima i blagi oblik autizma, a ne može čitati ni pisati.

No, bez obzira na njene životne poteškoće Emma je sretna jer ima svoj vlastiti biznis. Da, žena koja ne zna čitati ni pisati, autistična je i ima sindrom Down, ima svoj vlastiti biznis.

Emma „Master Shredder“

Emma je svoj biznis pokrenula uz pomoć svoje majke. Cijela priča o Emmi je i započela s njenom majkom Jo, koja je bila zaposlena u Ministarstvu pravosuđa, kada je obilazila domove osoba s invaliditetom. U jednom takvom domu je vidjela djevojčicu koja, kao i njena kćer Emma, ima sindrom Down i koja je ostala bez svoje majke dok je još bila mala. Vidjevši život te djevojčice Jo je shvatila da mora svojoj kćeri omogućiti, odnosno pronaći način da joj osigura budućnost i samostalnost i kada nje više ne bude.

„Ono čemu ja težim je da Emma bude kao bilo koja 21-godišnjakinja, da bude samostalna i sama zaradi za život“, rekla je Emmina majka Jo u kratkom videu kojeg je australska televizija „ABC Open“ snimila o Emmi.

Od svih poslova koje je Emma radila, jedino zadovoljstvo je pronašla u poslu uništavanja dokumenata/papira. Pa je njena majka počela pisati raznim kompanijama kojima je nudila Emmine usluge uništavanja papira. Poslala je ponude na stotine adresa, a jedini koji se javio bio je Steve Scholefield, menadžer ljudskih resursa iz kompanije „Queensland Country Credit Union“.

„Njezin entuzijazam kod uništavanja i činjenica da ne može čitati učinile su je idealnim kandidatom za nešto što smo trebali, osobu koja će nam uništavati papire“, rekao je Scholefield u videu ABC Opena.

Zašto je idealan kandidat? Zato što Emma zapravo uništava povjerljive dokumente. Emma već ima nekoliko klijenata, a svom biznisu je dala i zanimljivo ime – „Master Shredder“, što bismo mogli prevesti kao „gospodarica sjeckalica za papir“. Ideja za ime je zapravo došla od njene majke Jo, koja je Emmi predložila ime zbog njene ljubavi prema crtiću „Nindža kornjače“, u kojem učitelja popularnih kornjači zovu „Master“. Naravno, Emma je bila apsolutno oduševljena.

Posao, osim što Emmi donosi sigurniju budućnost, utjecao je i na njeno samopouzdanje.

„Ne mogu reći koliko sam zahvalna, kao majka, vidjeti svoje dijete kako se želi ustati i otići na posao, kako se osjeća ispunjenom zbog toga što radi nešto i pomaže, utječe na vlastiti život i živi kao bilo koja druga 21-godišnjakinja“, rekla je Jo.

PPUB-Disclaimer

Foto: Vimeo ScreenShot

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više