Na konferenciji za žene u javnom sektoru saznat ćemo kako u lokalnoj samoupravi stvoriti karijeri

Javni sektor i lokalne samouprave često su vezane uz određene predrasude. Neke od njih su da se ondje ne može graditi jaka karijera te da se posao dobiva preko veze. Međutim Nataša Tramišak i Morena Mičetić-Fabić tvrde i dokazuju upravo suprotno, one su žene u lokalnoj samoupravi koje su ondje stvorile karijeru. O tome ćemo slušati na konferenciji “Žene u javnom sektoru”.

Javni sektor nudi mogućnost edukacije, osobnog razvoja i učenja

Unatoč negativnoj percepciji javnog sektora, Nataša Tramišak se u njemu održala zbog mogućnosti osobnog razvoja, edukacije i učenja novih znanja. Ona je pročelnica Upravnog odjela za investicije, razvojne projekte i fondove Europske unije Osječko-baranjske županije i direktorica Agencije Roda za održivi razvoj općine Antunovac.

U dosadašnjoj karijeri provela je 30-ak projekata sufinanciranih od strane Europske unije ili nacionalnim bespovratnim sredstvima, a trenutno u provedbi ima više od 60 projekata. Najvećim dijelom su to projekti za energetsku obnovu javnih zgrada, poslovnu infrastrukturu, turističku infrastrukturu, izgradnju novih komunalnih sadržaja te projekti ulaganja u ljudske potencijale.

žene u lokalnoj samoupravi
Nataša Tramišak

Kao direktorica Agencije Roda za održivi razvoj općine Antunovac zastupa i predstavlja Agenciju u svim postupcima pred sudovima, upravnim i drugim tijelima, te pravnim osobama s javnim ovlastima, odgovorna je za zakonitost rada i poslovanja, predlaže plan rada i financijski plan Agencije te još mnogo toga.

Povezano:

Žene u lokalnoj samoupravi – poduzetna pročelnica

Morena Mičetić-Fabić je doktorica znanosti, pročelnica Upravnog odjela za opću upravu i gospodarstvo grada Poreča, direktorica, voditeljica evaluacijskog tima i verifikatorica u programu certifikacije gradova i općina s povoljnim poslovnim okruženjem u jugoistočnoj Europi. Morena je ujedno i autorica znanstvenih i stručnih radova, supruga i majka dvoje male djece. Svoje uspjehe postigla je bez politike i rodbinskih veza, a nazivaju je “poduzetna pročelnica“. Dobitnica je Women in Adria nagrade „Future leaders 2016“.

žene u lokalnoj samoupravi

Nekada – mlada djevojka iz seoske radničke obitelji. Unatoč stalnim uvjeravanjima okoline da neće nikada imati šanse ostvariti uspjeh u javnom sektoru – uspjela je. Po prvi puta će javno govoriti o svojem putu (poslovnim izazovima) prema uspjehu.

Foto: Privatna arhiva

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

- Advertisment -