5 najbogatijih poslovnih žena koje su same stekle bogatstvo

Često se kaže da je ovo muški svijet, ali mnoge žene koje su same stekle svoje bogatstvo dokazuju upravo suprotno. Na svijetu trenutno postoji oko 2000 miljardera, a 2017. godine na toj listi se našlo 167 žena. To je još uvijek mala brojka za žensku populaciju.

Iako su mnoge miljarderke nasljedile svoje bogatstvo od muževa, donosimo vam listu žena koje iznos na bankovnom računu mogu zahvaliti svojoj sposobnosti, napornom radu ali i mrvici sreće. Mnoge od njih krenule su od nule i imale jako težak životni put, ali to ih nije pokolebalo da ustraju u svom cilju i izgrade svoje carstvo.

Oprah Winfrey

Zaigurno jedna od najpoznatijih ženskih milijarderki, Oprah Winfrey, stvorila je svoj medijski posao korak po korak. Započela je dugogodišnjom televizijskom emisijom, a potom i vlastitom mrežom, Oprah Winfrey Network ili OWN.

Judy Faulkner

Judy je primjer o uspjehu o kojem se može napisati knjiga. Ona je mozak komanpije Epic Systems, koja se bavi zdravstvom, a vrijednost njezine kompanije procjenjuje se na 3,6 milijardi dolara.

Meg Whitman

Ova dama je uspjeh u korporacijama dovela na jedan novi level. Počela je kao brand managerica tvrtke Procter & Gamble, a danas je CEO kompanije Hewlett-Packard. Njezino osobno bogatstvo se procjenjuje na 3,1 milijardi dolara, čime se zasluženo našla na ovoj ljestvici.

Sheryl Sandberg

Sherly je svoj put prema uspjehu i pozmašnom bankovnom računu kreirala u Facebooku. Danas je dio odbora mnogih kompanija, uključujući Disney i SurveyMonkey, ali naravno još uvijek sudjeluje u odlukama u Facebooku. Mnogi smatraju da je upravo ona zaslužna za golemi uspjeh te poznate društvene mreže.

Sara Blakely

bogate poslovne žene

Ova žena je kreirala proizvod koji prekriva ženine nedostatke na tijelu, popularni Spanx. Njezini počeci nisu bili jednostavni, ali njezin brand je prepoznat u svijetu i svakim danom raste te širi svoju liniju odjeće za žene.

Ako ste i vi strastvena poslovna žena, i iako su velika većina milijardera muškaraci, ovu su primjeri žena poduzetnica koje su kreirale svoj put i probijale granice i koje vas mogu inspirirati. Možete ih koristiti kao primjer kako biste naučili o sebi i kao dokaz da je sve moguće.

Ustrajnost, ljubav prema onome što radite i vjerovanje u sebe su tri osobine koje morate imati. Moguće je početi skromno i dosegnuti veliki uspjeh!

Foto: Facebook

Nema komentara

Komentirajte

Vaša email adresa neće biti objavljena.