#_LOCATIONMAP

Datum/vrijeme
#_EVENTDATES
#_EVENTTIMES

{has_location}

Lokacija
#_LOCATIONLINK

{/has_location}

Za razliku od velikih tvrtki, mali poduzetnici nemaju odjele financija i računovodstva koji se bave evidentiranjem poslovnih događaja i pripremom izvještaja za donošenje poslovnih odluka.

Poduzetnice angažiraju vanjske knjigovođe koji pružaju različite nivoe usluge, od pukog knjiženja dokumentacije do plaćanja računa i pripreme izvještaja.

Bez obzira kakav nivo usluge imate od knjigovođe, svaka poduzetnica mora razumjeti svoje poslovanje, znati čitati svoje brojke i donositi odluke na temelju njih.

Pretpostavka za to je evidentiranje transakcija u poslovnim knjigama na način koji odgovara vašem poslovanju i promjenama u istom.

Predavanje će stoga obuhvatiti temelje financijskog managementa koje treba početi primjenjivati što ranije, od samog početka poslovanja:

  • Kako odabrati pravog knjigovođu, koji je idealni odnos s knjigovođom, kako vi kao vlasnica tvrtke trebate upravljati svojim knjigovodstvenim podacima
  • Poslovne transakcije vs transakcije u računovodstvu
  • Što je bilanca i na koji način morate pratiti svoju imovinu i obveze?
  • Što je račun dobiti i gubitka i na koji način morate pratiti svoje prihode i troškove?

Predavačica:

Mirjana Tomašković, osnivač i direktor FI management d.o.o., za financijsko savjetovanje malih poduzetnika, svoje poslovno iskustvo je stekla na brojnim projektima poslovnog savjetovanja i korporativnog restrukturiranja, upravljanja funkcijama financija, računovodstva i kontrolinga, te sudjelovanjem u upravljanju nekoliko društava kao uprava ili nadzorni odbor.

Karijeru je započela 1996. na tržištu kapitala, gdje je do 2004. radila na poslovima burzovnog posredovanja, investicijskog savjetovanja, korporativnih aktivnosti izdavanja vrijednosnih papira i preuzimanja, te projektima privatizacije i restrukturiranja.

U razdoblju od 2004. do 2008. radila je u Hypo Alpe-Adria-Bank d.d. gdje je kao voditelj Korporativnih financija koordinirala investicijama hrvatskih i stranih kompanija u RH.

Od 2008. godine iz financijskog prelazi u realni sektor, u društvo Dioki Organska petrokemija d.d., u tom trenutku jednog od vodećih hrvatskih izvoznika. U Diokiju preuzima koordinaciju aktivnosti vezanih uz financiranje svih segmenata Dioki Grupe, najprije kao savjetnica uprave, a kasnije kao direktor financija. Slijedom nepovoljnih ekonomskih okolnosti u kojima je poslovala Dioki Grupa, intenzivno je bila uključena u procese restrukturiranja i sve ostale aktivnosti vezane uz mogućnosti nastavka poslovanja povezanih društava Dioki Grupe.

#_BOOKINGFORM

Sponzori: