Mark Zuckerberg najavio velike promjene na News Feedu

Mark Zuckerberg  je najavio promjene na društvenoj mreži koje će se najprije vidjeti u takozvanom News Feedu, gdje se prikazuju objave drugih korisnika i stranica, na kojemu bi sada trebalo biti više objava prijatelja i obitelji, a manje javnog sadržaja kao što su članci i snimke.

Zuckerberg odlučio ispuniti svoje davno obećanje

Ova platforma od sada će deprioritizirati video snimke, fotografije i druge objave poslovnih i medijskih korisnika, koje je Zuckerberg nazvao “javnim sadržajem”, u korist sadržaja kojeg proizvode korisnikovi prijatelji i obitelj.

“Ravnoteža sadržaja u News Feedu udaljila se od najvažnije stvari koju Facebook čini – a to je pomaganje u međusobnom spajanju”, napisao je Zuckerberg u svojoj najavi skorih promjena.

Izgleda kako su najavljene promjene dizajnirane prvenstveno kako bi se malo utišao bijes kritika koje je Facebook primio tijekom prošle godine, a koje se prvenstveno odnose na to da Facebook zatvara korisnike u filtrirane mjehuriće, omogućuje širenje dezinformacija, kao i da iskorištava ljudsku psihologiju za profit, prenosi Business Insider.

promjene na news feedu

Nakon što je nekoliko bivših visokopozicioniranih djelatnika Facebooka počelo javno govoriti o ovisničkoj prirodi društvenih medija i štetnom utjecaju na društvo, tvrtka je po prvi put u prosincu priznala kako pasivno konzumiranje društvenih medija može biti štetno po mentalno zdravlje korisnika.

“Osjećamo odgovornost da osiguramo da naše usluge ne budu samo zabavne za korištenje već i dobre za ljude. Stoga smo pažljivo proučavali ovaj trend gledajući akademska istraživanja te radeći vlastita istraživanja s vodećim stručnjacima na sveučilištima. Istraživanje pokazuje da korištenje društvenih medija za povezivanje s ljudima do kojima nam je stalo može biti dobro za nas. Možemo se osjećati povezaniji i manje usamljeni, što je povezano s dugoročnim mjerenjima sreće i zdravlja. S druge strane, pasivno čitanje članaka i gledanje videa, čak i ako su zabavni ili informativni, možda nije jednako dobro” – napisao je Zuckerberg.

Zuckerberg očekuje da će nakon ovih promjena vrijeme koje ljudi provode na Facebooku pasti, ali da će to vrijeme biti vrjednije te da će se to dugoročno pozitivno odraziti na njihovo poslovanje.

Foto: Pexels/Flickr – TechCrunch

Nema komentara

Komentirajte

Vaša email adresa neće biti objavljena.