Sophia Amoruso: ‘Vrijeme je da žene redefiniraju uspjeh’

Sophia Amoruso je 33-godišnja multimilijunašica, osnivačica brenda odjeće Nasty Gal  i autorica hit knjiga  #GirlBoss, koju možete naručiti u našem web shopu te Nasty Galaxy. Prema njezinoj knjizi nastala je i Netflixova popularna serija Girlboss. Iako još uvijek vrlo mlada, Sophia je tijekom karijere doživjela različite transformacije. U svijetu poduzetništva je još otkad je imala svega 23 godine.

Žene počinju iznova pisati vlastitu povijest

Ovih se dana, nakon nebrojeno mnogo osoba iz javnog života, odlučila izjasniti o pokretima #MeToo i Time’s Up te reći što oni znače za žene općenito. Amoruso smatra kako je nakon javnog progovaranja o seksualnom uznemiravanju žena u filmskoj industriji, pokrenut nezaustavljiv val koji će ženama napokon omogućiti preispisivanje vlastite povijesti.

Just another day at the office

A post shared by Sophia Amoruso (@sophiaamoruso) on

 

Žene, kazala je Amoruso, počinju iznova pisati  povijest. Imaju novu, jasnu viziju kako izgleda uspjeh i drugačije načine na koje do njega dolaze. Kao kolektiv, dijelimo ideje, uspone i padove te priče iz vlastitog iskustva ali možemo i same za sebe definirati što za nas osobno znači postizanje uspjeha jer univerzalne definicije nema.

„Koncept uspjeha i kako on treba izgledati izmislili su bijeli muškarci u odijelima sami za sebe. Sada je pravo vrijeme da razmislimo što uspjeh znači za samo nas“, rekla je u jednom od svojih intervjua.

 

Referirajući se na #MeToo pokret, Sophia Amoruso rekla je da trenutno „odvajamo meso od kostiju i imamo prostora za napisati nešto novo.“

Amoruso je promjena koju je željela vidjeti u društvu

Na vlastitom primjeru pokazala je koliko su daleko pokreti za ženska prava dogurali, iako je proces bio spor i dugotrajan. „Danas u ženskim marševima sudjelju tinejdžerice i adolescentice, dok u moje vrijeme to nije bilo tako. Mlade djevojke koje su tada upisale fakultet i postale dijelom sestrinstva, nisu sudjelovale u sličnim događanjima.

Amoruso je upravo svojim knjigama postala promjena koju je željela vidjeti jer je pomogla milijunima mladih žena da se zauzmu za sebe, pronađu snagu za preuzimanje života u vlastite ruke te uspiju ostvariti poslovne snove za koje su mislile da ih mogu samo sanjati.

 

Njezin život je primjer da pravi uspjeh leži u poznavanju vlastitih slabosti i iskorištavanju svojih prednosti te to pokušava naučiti i ostale žene.

Uz sve što radi, Amoruso dvaput godišnje organizira konferenciju Girlboss Rally. Na konferenciji se žene istomišljenice mogu povezati i razmijeniti korisna iskustva iz prve ruke.

Foto: Instagram, Facebook

 

Nema komentara

Komentirajte

Vaša email adresa neće biti objavljena.