6 ljetnih kampova i radionica koje će oduševiti vas i djecu

Počeli su ljetni praznici i nešto više od 2 mjeseca djeca imaju prilike uživati u igri bez školskih obaveza. Ukoliko vašim mališanima još niste isplanirali cijelo ljeto, pronašli smo neke zanimljive kampove i radionice na koje ih možete prijaviti.

Za nezaboravno i aktivno ljeto

To je zapravo i odlična prilika da djeci pružite nezaboravni i aktivni odmor, gdje će sklapati neka nova prijateljstva te kroz igru naučiti neke nove i korisne stvari.

Mala STEM revolucija u Zoološkom vrtu

Zahvaljujući novom edukacijskom centru, izgrađenom u sklopu prve faze modernizacije Zoološkog vrta grada Zagreba, još se veći broj djece može uključiti u Divlje ljeto. Program je namijenjen učenicima od 2. do 6. razreda, a ove je godine dodatno obogaćen sadržajima iz tzv. STEM područja, tj. znanosti, tehnologije, inženjerstva i matematike.

Jedna od djeci najzanimljivijih aktivnosti je poduka iz programiranja pomoću BBC micro:bitova. Zahvaljujući njima djeca mogu programirati glazbene instrumente, ali i robote koji pomažu timariteljima.

U sklopu Divljeg ljeta djeca u Zoološkom vrtu provode šest sati dnevno pet dana tjedno – od ponedjeljka do petka. Program se održava u dvije smjene – prva počinje u 8, a druga u 14 sati.

Ljetni kamp u arheološkom muzeju

Vaše dijete uz pomoć ekipe Mozgaonice može postati i arheolog na jedan dan, upoznati prapovijesne Japode te pisati starim pismima.

Termini održavanja su od 17. do 21. srpnja 2017. i od 21. do 25. kolovoza 2017., svakog dana od 9 do 16,30 sati. Cijena cjelotjednog programa je 700 kn, uključen je boravak djece u Arheološkom muzeju u Zagrebu s ručkom i dvjema voćnim užinama, uz stalno stručno vodstvo i nadzor.

Više detalja na linku.

Put oko svijeta za 20 dana

Ljetna škola „Put oko svijeta za 20 dana“ u organizaciji zabavnog centra Turbo Fun House će vašu djecu kroz kreativne radionice upoznati s 20 zemalja sa svih kontinenata. Radionice traju po dva sata dnevno (19-21h) od ponedjeljka do petka, a održava se u nekoliko termina: 4.7.-8.7, 11.7.-15.7., 18.7.-22.7., 25.7-30.7.. U svakom terminu upoznat će se sa po 5 država.

Cijena cjelokupne škole iznosi 350 kuna, tjedna radionica je po cijeni od 100 kn, dok je cijena dnevne 30 kuna. Za ostale detalje posjetite njihovu web ili Facebook stranicu.

Socialno-emocionalna inteligencija

Radionica „Zdrava slika o sebi i bolji odnos s drugima“ omogućit će vašem djetetu da poboljša svoj način komunikacije, da bude samopouzdaniji, motiviraniji, da se lakše nosi s emocijama i upravlja njima.

Radionica je namijenjena svim školarcima, a održavat će se u dva termina od 16.8. do 20.8. te od 22.8. do 26.8., dok je cijena 650 kuna. Prijave i ostale informacije možete pronaći na linku.

Ljetni trening učenja

Još jedan trening koji će vašem djetetu omogućiti usvajanje novih vještina učenja. Na interaktivan, zabavan i motivirajući način, pod vodstvom stručnjaka vaše dijete naučit će koje tehnike koncentracije pomažu prilikom učenja.

Trening traje 3 dana, a osim u Zagrebu, održava se i u Rijeci. Termini su od 27.6. do 29.6., od 4.7. do 6.7. te od 11.7. do 13.7., dok će se u Rijeci održati od 14.7. do 16.7.

Cijena iznosi 1.300 kuna, a prijave do 23.6. dobivaju i popust od 20 %.

Eko kamp na Mrežnici

Za kraj ljetnih praznika Eko kamp Mali sportaši Mrežnica u suradnji s Ekoturizmom Mrežnica organizira nezaboravni tjedan gdje će vaši mališani u pratnji iskusnih instruktora i animatora moći kampirati.

Mali nogomet, odbojka, badminton, boćanje, stolni tenis i kajak samo su neke od aktivnosti koje će ih čekati, a ukoliko bude vrijeme povoljno, jednu noć u planu je i spavanje u šatorima uz logorsku vatru.

Kamp traje od 28.8. do 2.9., a sve detalje pročitajte na linku.

Foto: Zoološki vrt

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više