8 aplikacija za proljetno čišćenje

Proljetno sunce, probuđena priroda i duži dani potiču nas na kretanje. No, isto tako u većini žena bude i potrebu za proljetnim čišćenjem.

Bilo da se radi o običnom pranju prozora ili organizaciji ormara, često nam ti zadaci baš i nisu omiljeni i odgađamo ih do posljednjeg trenutka.

No, povremeno nam tehnologija može pomoći da riješimo neke zadatke koji su nam do sad bili previše komplicirani ili oduzimali mnogo vremena.

8 aplikacija za proljetno čišćenje

proljetno_čišćenje_fridge

The Fridge

Čišćenje hladnjaka spada u one poslove koje bi svatko želio izbjeći. No, koliko god pazili i vodili računa o hrani koju čuvamo u hladnjaku, dogodi nam se da nečemu prođe rok. Tu na scenu stupa aplikacija za iOS, The Fridge. Jednostavno upišite u listu sve namirnice i njihov rok trajanja i aplikacija će vas podsjetiti kad je nekoj namirnici rok pri kraju. Dodatni je bonus i što će vam ponuditi i recepte za namirnice koje su vam preostale, a kojima je recimo rok pri kraju.

Veoma simpatična i korisna aplikacija, koju ćete morati platiti 1,99 dolara.

proljetno_čišćenje_artkive

Artkive

Dječje sobe znaju biti pravo leglo nereda, a ako je vaše dijete umjetnik u duši vjerojatno su vam zidovi prepuni njegovih ili njenih likovnih uradaka. Kako s vremena na vrijeme treba napraviti prostora za nova umjetnička djela, dobro će vam doći aplikacija Artkive. Jednostavno uslikajte crteže, umjetnine od plastelina ili glinamola ili crteže na zidovima i katalogizirajte ih po datumu ili imenu djeteta. Originale možete spremiti na tavan, a digitalne verzije podijeliti s djedovima, bakama, drugim roditeljima na društvenim mrežama ili jednostavno pogledati s vremena na vrijeme na svom pametnom telefonu.

Aplikacija je besplatna na Androidu, dok će ju korisnici iOS-a morati platiti 4,99 dolara.

proljetno_čišćenje_post_it

Post-it Plus

Odlučili ste se uhvatiti u koštac sa svojim radnim stolom, ali ne znate otkud početi ni kako se riješiti desetaka post-it papirića i podsjetnika? Aplikacija Post-it Plus dolazi u pomoć. Jednostavno fotografirajte svoje bilješke i organizirajte ih u grupe pomoću aplikacije. Možete ih i dijeliti s drugima te zajedno dorađivati ideje ili rješavati zadatke. Dodatni je plus što ćete sve svoje bilješke i podsjetnike imati uvijek sa sobom.

Aplikacija je besplatna za korisnike iOS-a.

proljetno_čišćenje_evernote

Evernote Scannable

O Evernoteu smo već pisali, a nova inačica Scannable omogućuje vam da onu gomilu računa ili posjetnica koje držite u ladici digitalizirate i organizirate. Ne samo da ćete tako imati sve te informacije na dohvat prsta, već ćete originale moći pohraniti u arhivu ili poslati u kantu za smeće. Osim toga, tinta na računima koje dobivamo u trgovinama često brzo izblijedi, a ovako ćete uvijek imati čitljivu verziju.

Korisnici iOS-a mogu aplikaciju preuzeti besplatno, dok će se korisnici Androida morati zadovoljiti običnom verzijom Evernotea jer Scannable još nije dostupan za njih.

proljetno_čišćenje_chroma

Chorma

Proljetno čišćenje najlakše se obavlja ako se zadaci podijele s drugim ukućanima. No, kako natjerati djecu da sudjeluju u čišćenju? Pomoću aplikacije Chroma. Sastavite popis zadataka, dodijelite ih ukućanima i pratite ih kako skupljaju bodove i natječu se u tome tko će prije biti gotov. Sami odabirete koliko će bodova biti potrebno za određenu nagradu i što će ta nagrada biti.

Aplikacija je besplatna za korisnike iOS-a.

proljetno_čišćenje_brightnest

BrightNest

Ako niste sigurni otkud početi, poslužite se aplikacijom BrightNest. Ova zanimljiva aplikacija sadrži brojne savjete o tome kako brže i bolje očistiti svoj dom, obaviti jednostavne popravke, uzgojiti nešto u vrtu ili lončanici ili jednostavno skuhati nešto zdravo za svoju obitelj.

Za sve one koji traže dodatnu inspiraciju, ova je aplikacija besplatna za korisnike iOS-a.

proljetno_čišćenje_closetspace

ClosetSpace

Za sve one žene koje se stalno žale kako nemaju što obući, a ormari su im puni, najbolje je rješenje aplikacija ClosetSpace. Ovaj organizator vam omogućava da stvorite virtualni ormar u kojem ćete imati popisanu svu svoju odjeću poredanu po stilu, marki, boji pa čak i trgovini gdje ste ju kupili. Ima ugrađen i kalendar u koji možete upisati kad ste posljednji put nosili neku odjeću kako vam se ne bi dogodilo da se na dva vjenčanja za redom pojavite u istoj haljini.

Kako je besplatna i za korisnike Androida i za korisnike iOS-a zaista nema razloga da ju ne isprobate.

proljetno_čišćenje_clean_master

Clean Master / Cleaner

Na kraju, ne smijemo zaboraviti ni na vaš pametni telefon jer i njemu treba čišćenje s vremena na vrijeme. Hardverski dio očistite posebnim maramicama za čišćenje ekrana, a softverski aplikacijom Clean Master (za Android) odnosno Cleaner (za iOS). Obje su aplikacije besplatne i veoma jednostavne za korištenje. Identificiraju “smeće” na vašem pametnom telefonu i dokumente koji vam ne trebaju, a ujedno čisti memoriju od nepotrebnih aplikacija koje usporavaju rad pametnog telefona.

Sad kad ste opremljeni nema više isprika. Uhvatite se u koštac s neredom koji ste stvarali cijelu zimu i pripremite se za čisto proljeće.

Foto: Screenshot, press photo ArtKive, press photo Clean Master, Pixabay

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više