Fora radionice protiv dosadnih školskih praznika

Školski praznici su uvijek željno čekano doba godine. I roditeljima i djeci potreban je predah od napornog i zahtjevnog ritma školske godine.

No, vrlo brzo (ako nemate super-zabavnu rodbinu ili živahne djedove i bake koji se rado i lako nose sa aktivnim školarcima) praznici postaju izazov – djeci je dosadno, a roditelji moraju ići raditi. Nekad davno praznici su nastali kako bi djeca sudjelovala u poljoprivrednim radovima ili kolektivnim proslavama vjerskih blagdana, a svaki član obitelji imao svoje zadane aktivnosti. Drugim riječima – praznici nisu bili period nerada i dosade, nego dobrodošlih iskustva, radosnog zajedničkog rada i blagovanja.

Školski praznici su izazov za roditelje

Danas, praznici predstavljaju izazov – kako djeci, malim strojevima za učenje, ponuditi dovoljno poticajne dane i izbjeći zlovolju, dosadu i tupe dane pred ekranima.

Stručnjaci upozoravaju da neispunjeni praznici predstavljaju rizik za dječje akademsko postignuće, osobito u područjima prirodnih znanosti. Stoga se razvijeni svijet okrenuo kreiranju i osmišljavanju predugih praznika kroz zabavne tematske kampove, u kojima će djeca slobodno vrijeme iskoristiti za usvajanje novih, drugačijih ili dugo željenih znanja.

Fora radionice oživljavaju školske praznike

Za djecu koja vole znanost, Fora radionice osmislile su znanstvene, robotske ili tzv. STEAM kampove, koji u integralnom pristupu objedinjavaju znanost, tehniku i tehnologiju. Kroz cijeli dan, od 8 do 16 sati djeca istražuju, eksperimentiraju, uče, razgovaraju, te izrađuju modele znanstvenih pojava, a također sudjeluju i u zabavnim ekspedicijama u šumu ili grade zanimljive građevine (ljeti od štapova i plahti, a zimi od snijega). Radi se u malim grupama, do 15 djece, u kojima se za male znanstvenike brinu tri voditelja, a djeca dobivaju zdravi ručak i dvije užine iz cateringa. Fizička aktivnost integralni je dio naših znanstvenih istraživanja – šetnje, igre, ples, obavezni su dio dječjih dana.

fora radionice

Ove zime Fora radionice pozivaju sve male znanstvenike, istraživače i genijalce u cjelodnevne kampove u kojima istražujemo zimu – pitamo se što je to snijeg, i kristalizacija uopće, proučavamo zimski život i učimo kako skrbiti o šumskim životinjama kada padne snijeg i tada imamo priliku pitati se kako graditi skloništa, kućice za ptice, ali i kako se zapravo rade božićna svjetla i što se to događa sa Suncem, zvijezdama repaticama i godišnjim dobima u dubinama Svemira.

Odaberite dane po svom izboru, svaki radni dan praznika Fora radionice drže svoja vrata širom otvorena malim znanstvenicima, i najavite se, za ispunjene, zabavne i poticajne praznike za svoga školarca. Zimski kamp Fora radionica primjeren je za djecu nižih razreda osnovne škole. Cijena po danu je 170 kn, a mjesto je potrebno rezervirati na broj telefona 091 977 17 91.

Foto: Fora radionice

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

zagreb seo summit

Zagreb SEO Summit 2024.: Najveći SEO događaj godine po prvi put...

Zagreb će 20. i 21. lipnja postati svjetsko središte za sve digitalne profesionalce i zaljubljenike u digitalni marketing, a najviše za...