Magični broj 25 – Zašto Leonardo DiCaprio stari, ali ne i njegov ukus?

Vrhunski, Oscarom nagrađivani glumac Leonardo DiCaprio trenutno je meta internetskih memeova i predmet sprdnje zbog toga što je objavljeno kako je prekinuo s djevojkom. Samo po sebi to možda ne bi bila neka novost vrijedna ruganja, no DiCaprio je poznat po tome da ne izlazi sa ženama starijima od 25 godina.

Najnovija ‘žrtva’ Camila Morrone

Tako je i njegova najnovija bivša djevojka, Camila Morrone, nekoliko mjeseci nakon svojeg 25. rođendana postala najnovijom ‘žrtvom’ ovog dobro poznatog obrasca glumca. „Dok djevojke navrše 25 godina, traže više – žele se udati i skrasiti. To nije ono što Leo želi. On ne želi obitej i ne želi biti u blizini žena koje bi ga mogle pritiskati zbog toga“, rekao je DiCaprijev izvor za The Post, prenosi Page six. „Čim ga djevojka upozna, sat otkucava. Ako ostari, za nekoliko godina, više je nema. Ako se previše približi, za nekoliko godina, više je nema.“

Ovo obrazloženje možda i ‘drži vodu’, jer DiCaprijevo je pravo da ne želi obitelj i brak. S druge strane, problematično je to što za njega žene imaju rok trajanja i zamjenjive su poput starog para traperica, koje se izližu nakon nekog vremena. Žene nisu objekti te se ne bi trebale tretirati kao takve.


Pročitajte više: Kada postajemo prestare?


Viktorijini anđeli ili ništa

Zabrinjavajuć je ovdje i glumčev ukus. Sve su njegove bivše djevojke pripadale određenom kalupu po izgledu i dobi. Bilo je tu glumica i modela. Medijan starosti djevojaka koje je vodio na dodjele nagrada kao komad nakita pod rukom je 22 godine. Sve su one visoke, vitke, duge plave kose i svijetlih očiju. Što to govori o standardu izgleda koji postavlja, kao imperativ za ostale mlade djevojke?

Naravno, najveći je problem obezvređivanje starijih žena. U ovom slučaju, ta dob je već 25 godina. Žene nakon 25. ne vrijede više jednako, jer su ‘živjele’ i žele dublji odnos s partnerom? Zašto je to toliko loše? Zar bi žena trebala zauvijek ostati u fazi 22-godišnjakinje kojoj je sve u životu uzbudljivo, smiješno i teško joj je voditi dubokoumni razgovor, kamoli raspravu?

‘Pa on je starkelja’

Zanimljivo je, s druge strane, kako te mlade žene, potencijalne DiCaprijeve djevojke, gledaju na njega. Iako je megazvijezda, on je i dalje čovjek na pragu pedesete, koji sa svojih 47 godina i fizičkim izgledom koji se najbolje može opisati kao zapušten, nema baš mnogo za ponuditi mlađahnim dugonogim ljepoticama. Jedna ga je djevojka odbila, opisavši ga kao starkelju. Svejedno, kreće se po noćnim klubovima u kojima stoji u kutu, s kapom navučenom preko očiju, te prekriženih ruku promatra djevojke, tražeći ne samo lijepu, već vanzemaljskog izgleda. Kako to zvuči? Predatorski.

DiCaprio možda zakonski ne zapada u probleme jer sve su njegove udvarače ‘legalne’, no isto tako bi mu mogle biti kćeri. Ako njemu, sudeći prema izjavi izvora bliskog mu, te mlade žene pružaju mentalni i fizički stimulas, koja je njegova razina zrelosti? Kakve stimulirajuće razgovore on vodi sa ženom od 20-ak godina?


Pročitajte više: Ako nam je potrebna samo ljubav, zašto negodujemo kad je žena starija od muškarca?


Ageism u Hollywoodu ne zaobilazi ni Sharon Stone

Povlačenjem crte na najvišu prihvatljivu dob djevojke na 25 godina, on svodi vrijednost cijelog spola na uzak, površan okvir. Uz to, promiče narativ da nakon te dobi žene više ne vrijede, ocvale su i mogu se skriti. Iako je već prešla prag 60., Sharon Stone nedavno je za Vogue otkrila kako je muškarac s kojim se tajno viđala prekinuo njihov odnos jer je odbila koristiti Botox. To je još jedan primjer kako žene, posebice u Hollywoodu, ne smiju stariti i pokazati svoje godine, kako fizički, tako i mentalno.

Sigurno je da DiCaprio ima svoje razloge za odabir tako mladih priležnica, no ostaje pitanje je li uzrok tome ageism, njegova osobna emotivna nezrelost ili nešto treće, možda strah od vezivanja i površnost?

Foto: Canva/Twitter Leonardo DiCaprio/Blake Lively/Instagram Camila Marrone/Gisele Bundchen/Nina Agdal/Bar Refaeli

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

zagreb seo summit

Zagreb SEO Summit 2024.: Najveći SEO događaj godine po prvi put...

Zagreb će 20. i 21. lipnja postati svjetsko središte za sve digitalne profesionalce i zaljubljenike u digitalni marketing, a najviše za...
- Advertisment -