Kako žene vode u državnim institucijama? Doznajte od njih samih

U državnim institucijama žene nisu često na visokim pozicijama, ali kad jesu, ističu se svojim specifičnim voditeljskim vještinama. U čemu se ogleda žensko vodstvo i čime samo žene mogu obogatiti državni vrh, doznajte na panelu “Žensko vodstvo u državnim institucijama” koji će se održati u sklopu naše druge Konferencije za žene u javnom sektoru koja će se održati 5. listopada u hotelu International. Sve detalje pročitajte ovdje.

Radom i stabilnošću do vrha

Na panelu će sudjelovati:

  • Antonija Krolo Vasilj
  • Danijela Horvatek Tomić
  • Danijela Stepić
  • Lana Pocrnja

Antonija Krolo Vasilj je pomoćnica ravnatelja za provedbu uredbi Europske unije međunarodnih ugovora o socijalnom osiguranju pri HZMO-u, a na ovoj je poziciji od 2020. Svoju je karijeru i započela u istoj instituciji. Još 2005. zaposlila se kao upravna referentica u Odjelu za provedbu međunarodnih ugovora Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje, a od tada je njezina karijera pravilnom putanjom samo rasla. Posebno je stručna u području socijalnog osiguranja i implementacije europskih uredbi, te međunarodnih ugovora. Ističe se predanošću i stručnošću u radu.

Danijela Horvatek Tomić je ravnateljica AZVO-a, a zaposlena je na Veterinarskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu na kojemu je 2009. doktorirala. U zvanje izvanredne profesorice izabrana je 2019. Sudjelovala je u radu velikog broja stručnih i znanstvenih međunarodnih i nacionalnih projekata, a znanstveno se usavršavala u Austriji, Njemačkoj, Francuskoj, Italiji i Sloveniji.


Pročitajte više: Žene koje su uspjele u javnom sektoru okupile smo na konferenciji – Evo tko su one


Žene od povjerenja

Glavna državna rizničarka Danijela Stepić diplomirala je računovodstvo, a od početka poslovne karijere radi u javnom sektoru na poslovima upravljanja javnim financijama. Započela je u Ministarstvu obrane, prešla u Ministarstvo financija, a 2022. je imenovana glavnom državnom rizničarkom. Dvaput je bila angažirana na duži period kao konzultantica na EU projektima u susjednim zemljama, uključujući BiH, Crnu goru, Kosovo, Srbiju i Sjevernu Makedoniju, sve u sklopu pretpristupnih priprema za članstvo u EU. Poslijediplomski specijalistički studij završila je 2014., a od 2019. polaznica je doktorskog studija na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu.

Lana Pocrnja glavna je savjetnica ministra rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike. Nakon magisterija iz ekonomije, radila je kao asistentica u uredu predstavnika Grada Zagreba u Bruxellesu te u mreži EUROCITIES. Svoje znanje o EU projektima primjenjivala je u Ministarstvu regionalnoga razvoja i fondova EU kao savjetnica, zatim glasnogovornica Ministarstva, a konačno i kao savjetnica ministra da bi se uspela na poziciju glavne savjetnice. Među njezinim ključnim zadacima su definiranje poslovnih procesa i koordinacija pripreme i obrade materijala za Vladu u Sabor.

Konferencija za žene u javnom sektoru održat će se u hotelu International 5. listopada, a sve informacije možete pronaći na poveznici.

Suorganizator konferencije je Udruga gradova. Konferenciju sponzoriraju LibusoftCicom, Hrvatska pošta, Pleter-usluge, Krapinsko-zagorska županija, Apis IT, Narodne novine, Grad Osijek, Pleter, Wellness i Juicy. “Žene u javnom sektoru” podržali su i institucionalni partneri Europska komisija i Hrvatska zajednica županija, a partner je i Partus.

Foto: Canva / privatna arhiva

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

Žene za otok Pag 2024

Ove žene oblikovale su život na otoku Pagu

Svjesna važnosti ženske uloge unutar zajednice, Turistička zajednica Općine Kolan organizirala je konferenciju Žene za otok Pag. Konferencija je održana u...
- Advertisment -