Kako žene vode u državnim institucijama? Doznajte od njih samih

U državnim institucijama žene nisu često na visokim pozicijama, ali kad jesu, ističu se svojim specifičnim voditeljskim vještinama. U čemu se ogleda žensko vodstvo i čime samo žene mogu obogatiti državni vrh, doznajte na panelu “Žensko vodstvo u državnim institucijama” koji će se održati u sklopu naše druge Konferencije za žene u javnom sektoru koja će se održati 5. listopada u hotelu International. Sve detalje pročitajte ovdje.

Radom i stabilnošću do vrha

Na panelu će sudjelovati:

  • Antonija Krolo Vasilj
  • Danijela Horvatek Tomić
  • Danijela Stepić
  • Lana Pocrnja

Antonija Krolo Vasilj je pomoćnica ravnatelja za provedbu uredbi Europske unije međunarodnih ugovora o socijalnom osiguranju pri HZMO-u, a na ovoj je poziciji od 2020. Svoju je karijeru i započela u istoj instituciji. Još 2005. zaposlila se kao upravna referentica u Odjelu za provedbu međunarodnih ugovora Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje, a od tada je njezina karijera pravilnom putanjom samo rasla. Posebno je stručna u području socijalnog osiguranja i implementacije europskih uredbi, te međunarodnih ugovora. Ističe se predanošću i stručnošću u radu.

Danijela Horvatek Tomić je ravnateljica AZVO-a, a zaposlena je na Veterinarskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu na kojemu je 2009. doktorirala. U zvanje izvanredne profesorice izabrana je 2019. Sudjelovala je u radu velikog broja stručnih i znanstvenih međunarodnih i nacionalnih projekata, a znanstveno se usavršavala u Austriji, Njemačkoj, Francuskoj, Italiji i Sloveniji.


Pročitajte više: Žene koje su uspjele u javnom sektoru okupile smo na konferenciji – Evo tko su one


Žene od povjerenja

Glavna državna rizničarka Danijela Stepić diplomirala je računovodstvo, a od početka poslovne karijere radi u javnom sektoru na poslovima upravljanja javnim financijama. Započela je u Ministarstvu obrane, prešla u Ministarstvo financija, a 2022. je imenovana glavnom državnom rizničarkom. Dvaput je bila angažirana na duži period kao konzultantica na EU projektima u susjednim zemljama, uključujući BiH, Crnu goru, Kosovo, Srbiju i Sjevernu Makedoniju, sve u sklopu pretpristupnih priprema za članstvo u EU. Poslijediplomski specijalistički studij završila je 2014., a od 2019. polaznica je doktorskog studija na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu.

Lana Pocrnja glavna je savjetnica ministra rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike. Nakon magisterija iz ekonomije, radila je kao asistentica u uredu predstavnika Grada Zagreba u Bruxellesu te u mreži EUROCITIES. Svoje znanje o EU projektima primjenjivala je u Ministarstvu regionalnoga razvoja i fondova EU kao savjetnica, zatim glasnogovornica Ministarstva, a konačno i kao savjetnica ministra da bi se uspela na poziciju glavne savjetnice. Među njezinim ključnim zadacima su definiranje poslovnih procesa i koordinacija pripreme i obrade materijala za Vladu u Sabor.

Konferencija za žene u javnom sektoru održat će se u hotelu International 5. listopada, a sve informacije možete pronaći na poveznici.

Suorganizator konferencije je Udruga gradova. Konferenciju sponzoriraju LibusoftCicom, Hrvatska pošta, Pleter-usluge, Krapinsko-zagorska županija, Apis IT, Narodne novine, Grad Osijek, Pleter, Wellness i Juicy. “Žene u javnom sektoru” podržali su i institucionalni partneri Europska komisija i Hrvatska zajednica županija, a partner je i Partus.

Foto: Canva / privatna arhiva

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

- Advertisment -