Afirmacijama do boljeg i sretnijeg života

Već sam se bezbroj puta uvjerila kako su afirmacije jedan od najmoćnijih i najkorisnijih alata koje možemo primijeniti na svim poljima našega života, bilo da se radi o vezi, prijateljstvu, poslu, zdravlju, ljubavi ili samo o dobrom raspoloženju.

Što su afirmacije?

Afirmacije su sve ono što mislimo, govorimo, izjavljujemo i slušamo. Kada bismo samo malo više pažnje obratili na ono što izgovaramo tijekom dana, pronašli bi mnoge negativnosti, kukanja, zamjeranja i loših riječi kojima potvrđujemo neka naša trenutna stanja, kao npr., kako je danas težak dan, izluđuje me ova kiša, opet taj glupi posao, ne mogu više slušati kako mi ponavljaju što moram, ne želim biti ovdje s tim osobama u istom prostoru, ne želim ustati, svaki dan ista priča… i slične rečenice.

Sve to kreira naš dan, naše sutra, našu budućnost i naš život. Upravo to što izgovaramo je ono što živimo. Pokušajmo biti svjesni kada nešto izgovaramo, ili bar, za početak, razmisliti o onome što smo izgovorili, i drugi put jednostavno izgovoriti na drugačiji način. Možda će vam se to činiti bez smisla ili naporno, ali vježbajte. Što ćete se češće fokusirati na izgovoreno, to će vam postajati prirodnije i normalnije. Na kraju, sve je stvar pristupa, što i jest princip funkcioniranja pozitivnih afirmacija.

Afirmacije su jednostavne, pozitivne rečenice, izgovorene u sadašnjem vremenu. Kao i za sve, i za rezultat izgovaranja afirmacija potrebno je vrijeme. Ništa se ne događa preko noći. Zamislite to kao kada posijete sjeme u zemlju. Njegujući ga i zalijevajući iz njega će polako niknuti biljka kojoj treba puno ljubavi i pažnje da bi narasla čvrsta i jaka.

afirmacije_1

Afirmacije koje djeluju na svim životnim poljima

Napisat ću vam nekoliko divnih afirmacija koje djeluju na svim životnim poljima i možete ih izgovarati kada god poželite – navečer prije spavanja, ujutro pred ogledalom (izuzetno su moćne pred ogledalom!), u mislima dok vozite auto, radite, šetate, pospremate kuću ili odmarate. Što više i češće ih izgovarate, to će one biti brže i efikasnije.

  • Ja volim i prihvaćam sebe, upravo ovakvu/ovakvog kakva/kakav sam, sada i ovdje.
  • Život me voli i podržava. Sigurna/siguran sam.
  • Ja volim svoj posao koji mi donosi obilje svake vrste.
  • Izvrsnog sam zdravlja i moje stanice u tijelu svakodnevno se obnavljaju.
  • Uživam u odnosima u kojima se međusobno poštujemo i podržavamo.
  • Zaslužujem odmor i opuštanje.
  • Sve što radim, radim s ljubavlju, lakoćom i veseljem.
  • U mom svijetu sve je onako kako je najbolje za mene.

Moj dan započinje i završava afirmacijama. Pišem ih svojim klijentima i ponavljam na svojim radionicama. I uvijek im se iznova veselim, jer su moćne, stvarne i djeluju.

afirmacije_2

Autorica i fotoMirjana Petković, Life Coach & Heal Your Life® Trainer

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

- Advertisment -