Beth Comstock imenovana je prvom ženom na potpredsjedničkoj poziciji kompanije General Electric

Beth Comstock u svojoj dugogodišnjoj karijeri nizala je uspjeh za uspjehom. Posljednji uspjeh u nizu je njeno imenovanje na mjesto potpredsjednice kompanije General Electric, čime je postala prva žena u povijesti kompanije koja je zauzela tu poziciju.

Prva žena na mjestu potpredsjednika kompanije General Electric

Dugogodišnja direktorica marketinga i komunikacija te voditeljica poslovnih inovacija kompanije postala je prva potpredsjednica u kompaniji te se time pridružila timu potpredsjednika kojeg čine tri muškarca – Daniel Heintzelman, John Rice i Keith Sherin.

Iako do sada Comstock nije službeno bila na poziciji potpredsjednice, godinama je bila desna ruka CEO-u kompanije Jeffu Immeltu, a kao voditeljica poslovnih inovacija kompanije bila je zadužena za razvoj i nadzor poslova vezanih uz rasvjetu. Glavni zadatak joj je bio da stari način poslovanja uvede u digitalnu eru. Comstock je kompaniju povezala s brojnim startupima koji rade na razvoju LED tehnologije za komercijalnu uporabu.

„Njezina strast za promjenama i inovacijama kritična je za našu strategiju razvoja“, rekao je CEO Jeff Immelt.

Osim poslovnih inovacija, Comstock je na čelu korporativnog marketinga, prodaje i komunikacija, a na novoj poziciji će biti zadužena i za razvijanje novih poslovnih modela.

Njezin put prema uspjehu je bio sve samo ne uobičajen. Prvenstveno zbog činjenice da je današnja potpredsjednica kompanije General Electric zapravo diplomirala biologiju na Sveučilištu William&Mary u Virginiji, SAD. Ubrzo je odustala od sna da postane doktorica i odlučila potražiti svoju sreću na televizijskim postajama. Nakon rada za CNN i CBS, 1986. godine pridružila se NBC-u gdje je bila na čelu odnosa s javnošću, a nakon što je General Electric kupio kompaniju došla je na poziciju predsjednice integriranih medija za NBCU, gdje je bila zadužena za oglašavanje, marketing i istraživanje.

Njezine inovacije i ideje za razvoj primijetio je spomenuti Jeff Immelt, koji ju je 1998. godine imenovao potpredsjednicom korporativnih komunikacija, a 2003. godine i glavnom direktoricom marketinga General Electrica, na čijem čelu Comstock sjedi već 12 godina. U međuvremenu je dobila mnoge dodatne obaveze i zaduženja u kompaniji, a 2011. godine postala je i članica upravnog odbora kompanije Nike.

Ono što Beth Comstock čini zaista posebnom nije samo njena impresivna karijera, već činjenica da je oduvijek bila svjesna da najuspješnije inovacije nastaju uz pomoć različitih razmišljanja, zbog čega joj je važnost timskog rada na prvom mjestu.

Imenovanjem na poziciju potpredsjednice kompanije General Electric Beth Comstock je postala dio „elitnog društva“ kojeg čine žene na pozicijama potpredsjednika najvećih kompanija u SAD-u.

Foto: General Electric

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više