Kako biti originalni, ako su vaše ideje već “zauzete”?

Kod pokretanja biznisa, prvo što bi vam moglo proći kroz glavu je kako biti originalan.

Svima se barem jednom dogodilo da ono što su htjeli reći ili učiniti, je već bilo rečeno ili učinjeno. Možete imati dobru ideju za pisanje, a onda pronađete na Internetu da je već netko pisao o tome. I to vrlo uspješno.

Najčešće je ono što vas zaustavlja pomisao da je druga osoba to učinila stručnije i bolje nego što biste vi to mogli učiniti. I to vas može dovesti do iskušenja trebate li odustati.

Za nekog možete biti posebna osoba

Trenerica umijeća življenja Marie Forleo nudi rješenje i savjetuje što trebate učiniti kad mislite da niste originalni, a kada to želite postati. Patite li od sindroma „sve je već učinjeno“, on vas može paralizirati da nastavite raditi.

Na jednom je primjeru pokazala kako bez obzira koliko je puta ideja predstavljena, vi i dalje možete biti originalni.

Dok joj je muž stalno savjetovao da promijeni prehranu, ona ga nije poslušala. Iako ga je smatrala inteligentnom osobom i voljela je dobivati njegove savjete, u određenim ga temama jednostavno nije doživljavala. Kada je upoznala jednu nevjerojatnu ženu, dobila je isti savjet od nje.  Mužu je s oduševljenjem rekla kako je dobila odličan savjet koji bi trebali primjenjivati.

Iako je on istu stvar govorio godinama, zašto ga nije poslušala? Ponekad je potrebno samo da je jedna osoba iznese na svoj način.

Za nekog upravo vi možete biti ta osoba.

Stoga, nemojte se zamarati s tim da je sve već izrečeno ili učinjeno. Nemojte se zaustaviti i prije nego što ste počeli raditi na tom. Jer vaša osobnost, vaš glas i vaša priča za nekog mogu biti prekretnica.

Ovaj zanimljiv video možete pogledati u nastavku.

Foto: YouTube Screenshot

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više