Josipa Parać Bistrović nova je članica Uprave društva Allianz

Josipa Parać Bistrović nova je članica Uprave društva Allianz Hrvatska. Mandat u trajanju tri godine odobrila je HANFA, a odluku je donio Nadzorni odbor Allianz Hrvatska. Parać Bistrović bit će nadležna za upravljanje proizvodima.

Pola uprave čine žene

Uz Parać Bistrović, upravu Allianza čine Daniel Matić (CEO), Slaven Dobrić (COO), Marija Jakovac (CFO).

Parać Bistrović svoju je profesionalnu karijeru u Allianzu započela 2004. godine u Sektoru za računovodstveno administrativnu podršku i financije, a od 2013. godine prelazi na vodeće pozicije vezane za proizvode obnašajući funkcije direktorice razvoja neživotnih osiguranja, direktorice za osiguranje motornih vozila, a potom direktorice Sektora neživotnih retail osiguranja na kojoj je bila sve do imenovanja članicom Uprave za proizvode, prenosi poslovni.hr.

“Kao članica Uprave doprinijet ću daljnjem razvoju inovativnih i jedinstvenih proizvoda osiguranja kako bi našim klijentima pružili što kvalitetniju uslugu”, istaknule je Parać Bistrović povodom imenovanja.

Tijekom proteklih godina vodila je i aktivno sudjelovala u nizu strateških projekata koji su bili od velikog značaja za Društvo i time svojim radom doprinijela rastu Allianza na domaćem tržištu.

Veselim se svim poslovnim izazovima i uspjesima koji su pred nama“, istaknula je.


Pročitajte više: Andrea Schleich: Od liječnice do članice uprave u osiguravajućoj kući


Stalan rast poslovanja

Allianz je u Hrvatskoj prisutan od 1999. godine, kada njemački Allianz zajedno sa Zagrebačkom bankom preuzima tadašnje Adriatic osiguranje. U trenutku preuzimanja ima tržišni udio od 4,6%. U godinama koje slijede, Allianz u Hrvatskoj iz godine u godinu bilježi stalan rast poslovanja. Stope raste su iz godine u godinu bile značajno, čak i dvostruko veće od ostatka tržišta. Danas Allianz drži više 13% tržišnog udjela i ukupno zauzima drugu poziciju među hrvatskim osiguravateljima.

Osim u segmentu osiguranja, Allianz se, zajedno sa strateškim partnerom Zagrebačkom bankom, 2001. godine aktivno uključuje u mirovinsku reformu. Iste godine osnovan je AZ obvezni mirovinski fond, a godinu dana kasnije s radom počinju i AZ dobrovoljni mirovinski fondovi, koji su, svaki u svom segmentu uvjerljivo vodeći mirovinski fondovi na hrvatskom tržištu s oko 40% tržišnog udjela. Kao nastavak poslovanja u Hrvatskoj u svibnju 2009. s radom su počela i prva dva Allianzova investicijska fonda: Cash i Portfolio te nakon toga 2012. godine Equity, čime se, uz osiguranje i mirovinske fondove, poslovanje kompanije proširilo i na upravljanje imovinom.

Foto: Canva / LinkedIn

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

zicer rok za prijave

Požurite: prijave na ZICER akceleratore traju još samo ovaj tjedan

Startup Factory je prvi hrvatski startup akcelerator i višestruko nagrađivani program ZICER-a - Zagrebačkog inovacijskog centra. Tijekom posljednjih sedam godina kroz...
- Advertisment -