Danijela Medaković u vlastitoj anksioznosti vidjela poslovnu priliku

Danijela Medaković žena je za koju se svatko može zapitati kako stigne obavljati sve što si zacrta u jednome danu. Ova certificirana životna trenerica, EFT praktičarka i NLP master, poduzetnica i studentica iz Zagreba također je i majka dvoje djece, djevojčice Die i dječaka Noela. Već nekoliko godina uspješno plovi poduzetničkim vodama, a u svojoj tvrtki ujedno i sama odrađuje sve poslove.

Ono što je posebno inspirativno u njezinoj priči jest to što je vlastita negativna životna iskustva preokrenula u svoju korist, radila na sebi i iznjedrila poslovnu ideju koja pomaže brojnim polaznicima njezinih radionica.

Nakon porodiljnog ostala bez posla i zapala u depresivno stanje

Danijela je radila u korporaciji kao suradnica u marketingu, a kada se nakon porodiljnog namjeravala vratiti na svoje staro radno mjesto, ono više jednostavno nije postojalo. Nakon doživljenog šoka, ali i potrebe za prehranjivanjem obitelji, sa suprugom je krenula u poduzetničke vode.

„Kako je zajedno s recesijom 2009. godine moje radno mjesto nestalo, bila sam primorana naći drugi izvor prihoda. Ubrzo nakon toga moj je suprug pokrenuo svoju tvrtku, a ja sam pet godina radila s njime. Međutim, to nije bio posao koji bi mene zanimao. Iz dana u dan sam bila nesretna i nimalo ispunjena“, iskrena je Danijela.

Težak životni period obilježen depresivnim stanjima, ansioznošću, paničnim napadima i pijenjem antidepresiva trajao je sve dok se nije upoznala s EFT-tehnikom (Emotional Freedom Tehnique).

„Jednostavno više nisam željela piti antidepresive pa sam počela tražiti druge načine koji bi mi pomogli da se zauvijek rješim svojih problema. Lijekovi uvijek samo prikrivaju simptome, a  ne rješavaju uzrok psiholoških problema. Istraživanjem sam došla do praktičarke EFT-a u Zagrebu, a koliko mi je pomogla, govori i to što sam se već nakon samo tri tretmana osjećala neusporedivo bolje“, govori nam Danijela.

Vlastiti problem preokrenula u istraživanje i dodatno obrazovanje

Tako je počeo rasti njezin interes za navedenu tehniku pa se odlučila dodatno obrazovati.

„S obzirom da me oduvijek zanimala psihologija, a samim time i neka druga dimenzija nas samih te sam uvijek od života tražila nešto više, odlučila sam istražiti to novootkriveno polje. Kada sam se na samoj sebi uvjerila koliko je ova tehnika zapravo brza i jednostavna te koliko pomaže, jednostavno sam odlučila prenijeti je i drugima“, kaže Danijela.

Danijela Medaković

Njezina prethodna znanja iz tzv.life coachinga i NLP-a bila su odlična podloga za stjecanje novih saznanja po koja je krenula u susjednu Sloveniju, a potom se polako počeo otvarati i njezin novi poslovni put. Kada se svemir posloži onako kako priželjkujemo i odašilje nam energiju kakvu i sami pružamo, tada ni poduzetnički počeci nisu teški.

„Zaista ne mogu reći da je kretanje u poduzetničke vode bilo teško. Sve se odvijalo spontano. Napravila sam trogodišnji poslovni plan i krenula. I tako je nastalo „Tapkanje“. Od početka sam imala dosta klijenata i danas sve ide prema zacrtanom planu. Čvrsto vjerujem u onu uzrečicu ‘Kako zračiš, tako i privlačiš’, govori nam Danijela.

EFT tehnika pomaže nam da se emocionalno oslobodimo

Ono što je privuklo brojne klijente je posebnost i jednostavnost EFT tehnike. Riječ je o tehnici koja nam pomaže da budemo emocionalno slobodni. Kombinacija je kineske tradicionalne medicine stare preko pet tisuća godina i psihologije. Naziva se i „tapkanjem“ jer polaznici na vršcima prstiju tapkaju na svojim akupunkturnim točkama i pritom izgovaraju određene afirmacije te se suočvaju s vlastitim problemima,a to je ujedno i ime od kojeg je krenula graditi svoj brend.

„Tapkanje nam pomaže u svim aspektima naših života. Bilo da želimo prestati pušiti, bilo da smo pod stesom ili se svakodnevno susrećemo s anksioznošću, možemo tapkati. Želimo li smršavjeti, tapkanje je također od velike pomoći. Tapkanje je učinkovito i kod postizanja boljih rezultata u sportu, učenju, završavanju projekata, nošenju s financijskim problemima.Odlično je za povećenje samopouzdanja i vjere u sebe. Kao što i tvorac EFT-ja Gary Craig kaže ‘Tapkajte na sve’, tako i vi možete tapkati na sve što vam padne na pamet i stvara vam određenu blokadu“, objašnjava Danijela.

Radionice tapkanja namijenjene su svakome tko osjeća blokadu u nekom aspketu svog života

Danas održava radionice diljem Hrvatske i Srbije, a komentari zadovoljnih korisnika na njezinoj internetskoj stranici dovoljno govore o tome kako je zaista pronašla svoju životnu misiju.Tijekom održavanja radionica prilagođava se svim polaznicima i njihovim preokupacijama, a uvijek kreće od osnova kako bi svi shvatili temelje tapkanja. Bez obzira o kojem se aspektu života radilo, Danijela čvrsto vjeruje u to da su njezine radionice od velike pomoći, a zadovoljni klijenti to i potvrđuju.

„Dobivam brojne poruke od klijenata koji mi kažu kako im je ta tehnika promijenila način gledanja sebe samih, svijeta oko sebe i život općenito. Životni uspjeh uvijek ovisi o nama samima, pa tako i u ovom slučaju. One osobe koje žele istinsku promjenu, ostvaruju zapanjujuće rezultate“, kaže Danijela.

Nudi programe koji traju 45 dana i pod njezinim  su svakodnevnim vodstvom. To su Tapkanjem do idealne težine, Tapkanjem do ispunjujućih odnosa, Tapkanjem do idealne težine i Odtapkajte anksioznost. Programi su namjenjeni svima onima kojima treba vodstvo i usmjeravanje. Kroz grupni rad jednom tjedno, polaznici dobivaju i video uz pomoć kojeg svakodnevno rade na sebi.

Danijela Medaković

Dakako, odtapkati svoje probleme možemo i na nešto kraćim radionicama. Kroz četverosatne radionice vezane uz novac, mršavljenje  i odnose uče se osnove tapkanja, koje su idealna podloga za daljni rad na sebi.

Usklađivanje poduzetništva i majčinstva najveći je izazov

Danas je Danijela ispunjena i sretna osoba kakva nije mogla ni sanjati da će biti dok se prije nekoliko godina borila s vlastitim životnim problemima. Poduzetnički put za sada teče glatko, a jedini izazov je uskladiti novu karijeru i majčinstvo.

„Moj sadašnji posao sastoji se od višednevnih putovanja, a kada sam krenula u sve to, moja djeca bila su vrtićke i jaslićke dobi. Suprug je također poduzetnik bez fiksnog radnog vremena pa je pohvatati sve konce svakako bio izazov. Srećom, jedno drugome smo velika podrška, a uspješan posao ne bi bio moguć da nemamo pomoć moje bake te svekra i svekrve koji nam uvijek uskoče i pomognu s čuvanjem djece“, iskrena je Danijela Medaković.

Ipak, priznaje da u samim počecima nije bilo uvijek jednostavno, pogotovo zato jer je pred sebe stavljala prevelika očekivanja te istovremeno htjela biti savršena majka i savršena poduzetnica.

„S vremenom sam shvatila da sam i ja samo čovjek i da jednostavno ne mogu uvijek i svaki dan biti savršena na svim životnim poljima. Osim toga, još uvijek sve poslove vezane uz „Tapkanje“ radim sama. Sama odgovaram na mailove, na pitanja, pišem tekstove na svome blogu i na još dva portala, održavam svoje društvene mreže, You Tube kanal, bavim se promocijom i oglašavanjem, osmišljavam radionice i održavam ih, a uz to se i dalje obrazujem u Sloveniji na području EFT-a, dok u Beogradu studiram Energetsku psihologiju. Bilo je teško pohvatati sve to, ali uz podršku najmilijih, ta je prepreka uspješno savladana.“

Sada kada već zna kako uspješno balansirati između privatnog i poslovnog, Danijela namjerava što je više moguće popularizirati tehniku tapkanja, uz još veći broj radionica i predavanja. Ne sumnjamo da će tako doprijeti do još većeg broja ljudi i pomoći im u uspješnom svladavanju vlastitih blokada koje ih koče na životnom putu.

Foto: privatna arhiva Danijele Medaković

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

- Advertisment -