Tapkanjem se riješite stresa, anksioznosti, viška kilograma i bolova

Ljutnja i bijes, dvije vrlo čest zastupljene emocije koje idu ruku pod ruku jedna s drugom.

Iako ih velika većina nas zatomljuje jer nisu društveno prihvaćene i osuđujemo ih od najranije dobi ne možemo poreći da one postoje, svakoga dana u svakome od nas.

Stigmatizirane su kao izrazito loše jer nažalost nismo naučeni ni mi niti osobe koje su nas odgajale kako pravilno izbaciti ljutnju, bijes, frustraciju…

Svaka emocija pa tako i ove za nas je korisna jer nam pokazuje i ukazuje na neke naše osobne stvari na kojima trebamo raditi.

Ako niste naučili ispravno izbaciti bijes i ljutnju, ili ste osoba koja plane na male sitnice i to takvim bijesnim reakcijama da rušite sve pred sobom ili taj bijes i ljutnju okrećete protiv sebe pa ste ljuti sami na sebe negdje u nutrini svoje duše pati i okolina i vi i vaše zdravlje.

Moj dugogodišnji problem bila je ljutnja,  duboko u meni. Najčešće je kipila i bijesnila u meni, ali ni situacije da otvorenu izražam ljutnju i bijes potpuno neprimjereno galameći i usmjeravajući je na druge uopće mi nisu bile strane. A da ne pričam o tome koliku količinu dragocjene energije sam trošila na hranjenje i očuvanje moje ljutnje.

Ljutnja ima i svoje fizičke posljedice. Kroničan umor, povišeni krvni tlak, nedostatak energije jer ljutnja u tijelu izaziva kemijske reakcije, pojačano se luče adrenalin i kortizol i oni slabe i našu energiju i  naše zdravlje. Ljutnja i bijes su dvije vrlo snažne emocije koje direktno utječu na naš cjelokupni krvožilni i imuno sustav jer tijelo konstantno radi pod “povišenom” temperaturom.Baš tako se i te emocije najčešće manifestiraju na van, crvenilom i vrućinom.

Moj problem s bijesom i ljutnjom koje nisam znala pravilno izbaciti dovodio me do konflikata na poslu i najviše u braku i odnosima s bližnjima, a pri tome me iscrpljivao i fizički i psihički. Čak bi i svoj išijas koji me dugo godina pratio i onda odjednom kako sam riješila svoje nakupljene emocije samo nestao u velikoj mjeri povezala sa tom silnom ljutnjom u meni.

Upravo iz razloga da pokažem i pomognem drugima kako te emocije možemo izražavati na pravi način i u trenutku osmislila sam ovo dvodnevno tapkanje.  Raditi ćemo tri segmenta: Ljutnju na druge, ljutnju na situacije i ljutnju na nas same- ona je najopasnija.

Program traje dva dana, tapkamo osam sati. Subota 29.11. od 10:00 do 14:00 i nedjelju 30.11. od 16:00 do 20:00.

Kotizacija za dvodnevno emocionalno čišćenje iznosi 400 kn, Women in Adria članice ostvaruju 10% popusta.

Prijave na mail danijela @tapkanje.eu

Izvor: tapkanje.eu

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

najava konferencija javna uprava

Žene koje su uspjele u javnom sektoru okupile smo na konferenciji...

Iako čine većinu zaposlenih, u javnom sektoru žene su nedovoljno zastupljene na vodećim pozicijama. Od 128 gradova, žena vode tek njih...
- Advertisment -