Dizajnerica Adriana Pavelić osmislila Story Teller Cube kockice koje pričaju priču

Dosta vam je da vaše dijete stalno igra iste igrice i sluša jedne te iste bajke svaku večer prije spavanja? Onda je „Story Teller Cube“, odnosno kockica koja priča priču, odlična igra za vas i vaše dijete. Ovaj izum mlade dizajnerice Adriane Pavelić već je osvojio hrvatsko tržište, a vjerujemo da će i vas.

Pomoću Story Teller Cube možete svaku večer stvarati nove priče

Story Teller Cube je nagrađivana didaktička igra namijenjena razvoju ranih jezičnih sposobnosti djeteta. Zapravo se radi o 5 drvenih kockica koje na svakoj strani imaju ugraviranu ilustraciju različitih likova, a podijeljene su u 5 kategorija: mjesto, vrijeme, predmet, životinja, osoba ili prijevozno sredstvo. Pomoću tih različitih likova svaku večer možete sa svojim djetetom izmisliti posebnu priču.

Iza ove zabavne, jednostavne, ali inovativne igre stoji 24-godišnja dizajnerica Adriana Pavelić u suradnji s odgajateljicom Draganom Meić, koja vodi Montesorri program za djecu predškolske dobi u Zagrebu.

„Ovdje nema pravila, što znači da bajke koje će djeca ispričati nude apsolutnu slobodu u kreiranju scenarija te potiču produbljivanje karaktera i opisa samih osnovnih simbola ponuđenih na kockicama“, rekla je Adriana za Jutarnji list.

Kockice možete bacati ili ih slagati po vlastitoj želji kako bi pomoću ilustracija na kockicama stvorili jednu cijelu priču. Ova igra ne samo da je zabavna, već i potiče maštu vašeg djeteta.

Story_Teller_Cube_1

Montesorri metodu osmislila je prva liječnica u Italiju, Maria Montesorri, a riječ je o podučavanju djece pomoću posebnih materijala iz različitih predmeta (matematika, zemljopis i sl.). Rad sa svakim djetetom je individualan, a naglasak kod ove metode je da dijete razvija svoje kognitivne sposobnosti tako da učitelj igra ulogu pomagača i nadzornika, dok dijete samo bira što će raditi.

Svoju ideju o kockicama koje pričaju priču ova je mlada dizajnerica prvi put predstavila 2013. godine na natječaju Hrvatskog dizajnerskog društva na kojem je osvojila prvo mjesto.

„Vrijeme prije spavanja, a i ono tijekom dana rezervirano je za pričanje priča, a blagdani roditeljima omogućavaju više slobodnog vremena koje treba kvalitetno provesti sa svojom obitelji. Moja intervencija i namjera jest bila, kako stvoriti bolju interakciju između roditelja i djece“, rekla je Adriana za portal Female Space.

Za izradu ovih kockica Adriani je potrebno i nekoliko sati budući da se svaka kockica ručno obrađuje. Kockice su izrađene od prirodnih materijala, odnosno drva i vrećica od kute u koje se kocke pohranjuju.

Igra je namijenjena djeci predškolske dobi, ali i roditeljima. Osim što ćete kockicama razvijati kognitivne sposobnosti svog djeteta, one će vam omogućiti da vrijeme koje ćete provesti u igri s djetetom bude kvalitetno provedeno.

Kockice se još uvijek ne mogu naći u slobodnoj prodaji ili na web shopu, ali ih možete naručiti putem Facebook stranice Story Teller Cube.

PPUB-Disclaimer

Foto: FB Story Teller Cube

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više