EBRD pokrenuo online edukacije kriznog managementa za male poduzetnike

EBRD je pokrenuo online savjetodavni centar za potporu mikro, malim i srednjim poduzećima  u pandemiji izazvanoj korona virusom. Platforma pruža stručno savjetovanje u vođenju zaposlenika, dobavljača i novčanih tokova u krizi. Program pomoći namijenjen preko 10 000 poduzeća u 30 zemalja.

Povezano:

EBRD online edukacije

EBRD je pokrenuo besplatnu online platformu učenja i savjetovanja kao potporu mikro, malim i srednjim poduzećima (MSME) suočenim s ekonomskim posljedicama pandemije korona virusa. Mala privatna poduzeća su ključna za gospodarstva zemalja u kojima EBRD ulaže. 

Program „Znati kako…u krizi“ smješten na platformi Know How Akademije EBRD-a, središte je za usavršavanje, putem kojeg poduzetnici imaju pristup literaturi, savjetovanju kriznog menadžmenta sa stručnjacima iz različitih industrija i interaktivnim forumima i raspravama.

Središte će pružati i konkretne informacije o oblicima financijskih potpora dostupnima od strane vlada i komercijalnih banaka u 30 zemalja u kojima EBRD posluje.

5 temeljnih modula besplatne edukacije

Ovaj savjetodavni program podrške poduzećima će se temeljiti na 5 ključnih modula, stupova poslovanja:

  1. Krizni menadžment: Vaši klijenti i dobavljači
  2. Krizni menadžment: Osnove financijskog menadžmenta
  3. Krizni menadžment: Financiranje Vaše kompanije
  4. Krizni menadžment: Vaši zaposlenici ­­ Vaš ključni resurs
  5. Krizni menadžment: Menadžment i izazovi u vođenju

Prvi modul, „Krizni menadžment: Vaši klijenti i dobavljači“ koji će biti dostupan od danas, sadržavat će savjete o tome kako održati vaš lanac nabave i priljev novca stabilnima, dok će ostali moduli biti dostupni ubrzo nakon toga. Svi ponuđeni materijali će biti dostupni na arapskom, engleskom, ruskom, ukrajinskom i turskom jeziku.

Namijenjen za preko 10 tisuća mikro, malim i srednjih poduzeća

U suradnji s partnerskim bankama i grupama za potporu poslovanju, EBRD će u idućim mjesecima u 30 zemalja u kojima posluje pokrenuti ovaj program, namijenjen preko 10 000 MSME poduzeća putem resursa za osposobljavanje, razmjene znanja i stručnog savjetovanja.

Ova je inicijativa je financirana od strane: fondova Europske Unije (uključujući i Europski savjetodavni centar za ulaganja), Kazahstana te Fonda za jačanje malih poduzeća EBRD-a (Italija, Japan, Koreja, Luksemburg, Švicarska, Švedska, SAD, Taipei China).

Victoria Zinchuk, Direktorica EBRD-a u Hrvatskoj je rekla: „U ovakvim vremenima bez presedana, EBRD je  predan partner u pomoći malim poduzećima u prevladavanju izazova koje donosi kriza. Neovisno o veličini Vašeg poduzeća, naš savjetodavni centar je namijenjen pružanju praktične pomoći.“

Program je dostupan na “ebrd know how academy” od 28. svibnja. Za više informacija i kontakte s medijima, molimo kontaktirati: EBRD Croatia, Miramarska 23/5, Zagreb, tel. 01 6000 310, [email protected]

Foto: Unsplash

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

- Advertisment -