Evo zašto je digitalizacija ključna za unaprjeđenje frizerskih salona

Vlasnica ste frizerskog salona i želite unaprijediti svoje poslovanje, a ne znate kako? Donosimo vam nekoliko načina na koje možete digitalizirati svoj salon, na korist vama i vašim klijentima. Bilo da radite s manjim brojem zaposlenika ili da ste već razvijeni biznis, uvijek dobro dođe obratiti pozornost na trendove u poslovnom svijetu, koji otkrivaju male tajne uspješnih poduzeća.

Budućnost je u digitalizaciji

Razgovarali smo s vlasnicama dvaju zagrebačkih frizerskih salona, Evelin Benković i Jadrankom Pezo, koje su nam otkrile što sve muči naše poduzetnice, koji problemi koče njihovo poslovanje, koji segmenti poslovanja zahtijevaju modernizaciju. Vlasnica salona Evelin otkrila je kako polaže velike nade u online naručivanje, a Jadranka iz Studia Marcela objasnila je kako je zbog velikog obujma posla teško održati komunikaciju putem društvenih mreža.


Pročitajte više: Evelin Benković: Ako želite vrhunski salon, morate se vrhunski i oznojiti


Obje su poduzetnice u svojem poslu već nekoliko desetljeća, te dobro poznaju industriju i ono što njihove klijente zanima. Iako se u frizerstvu najviše cijeni zanat i ambijent salona, možda upravo prednosti digitalnog svijeta budu ono što će potaknuti novog klijenta odluči doći baš kod vas. A1, vaš najbolji poslovni suradnik i majstor digitalizacije, osluškivao je probleme malih poduzetnika i pripremio rješenje. Svako moderno poslovanje trebalo bi imati kartično plaćanje i fiskalnu blagajnu, brzi internet i dobar mobitel!


Pročitajte više: Vlasnica lanca frizerskih salona: ‘Kad jednom uđete u biznis, onda dobijete želju da još nečim većim, boljim i uspješnijim’


Kartično plaćanje i fiskalna blagajna

Iako se u mnogim poslovanjima još vijek cijeni ‘tradicionalni’ oblik poslovanja, u kojemu dobar glas i preporuka nose veliku vrijednost, kod suvremenog kupca ipak sve više do izražaja dolaze i digitalne potrebe. Jedan od najvažnijih je mogućnost kartičnog plaćanja. Bilo da se radi o manjem iznosu ili onom od nekoliko stotina kuna, važno je uzeti u obzir da danas većina ljudi ne nosi sa sobom gotovinu. Pogotovo nakon pandemije, svakim danom postaje sve jasnije koliku ulogu u poslovnom svijetu igra upravo kartično plaćanje. Osim klijentima, digitalizacija pomaže i vama. Fiskalna blagajna olakšava izdavanje računa. To je blagajna koja umjesto vas odrađuje sav onaj mukotrpan posao oko fiskalizacije računa i papirologije. Zašto komplicirati kad može biti jednostavno?


Pročitajte više: Zašto je krajnje vrijeme da uvedete kartično plaćanje u svoje poslovanje?


Brzi internet

Prisutnost interneta izuzetno je važna. Osim što omogućava brže i lakše poslovanje, dobra opcija je i besplatan Wi-fi za vaše klijente. Dok više ili manje strpljivo čekaju svoj red, mogućnost besplatnog surfanja skraćuje vrijeme i smiruje živce. Također, mnoge poslovne žene imaju potrebu rješavati poslovna pitanja dok čekaju. Da ne bi osjećale nervozu zbog propuštenog vremena, uz besplatni internet osigurajte ugodnije čekanje – vama da bez stresa dovršite termin koji se odužio, a klijentici da bez stresa prihvati svako kašnjenje. Nekad su se u čekaonici listali časopisi, a danas se u njoj surfa na vlastitom mobitelu, koji nudi pristup ne samo omiljenom magazinu ili poslovnom mailu nego i svemu što bi vaše klijente moglo zanimati. Zašto nervoza kad može smirenost?


Pročitajte više: Kako osigurati kvalitetan prijenosni internet kad vam zaposlenici rade s nekoliko različitih lokacija?


Dobar mobitel

Svakom je poslovanju potrebna telefonska linija. Bilo za naručivanje novih proizvoda, bilo za primanje narudžbi svojih klijenata i klijentica. Zašto ne biste unaprijedili taj aspekt svojeg poslovanja? Uz A1, osigurajte svojem salonu najnoviji mobitel, koji će nuditi pristup svim društvenim mrežama za pravovremenu reakciju, potpuno opremljeni kalendar sinkroniziran za sve uređaje i najvažnije, brz pristup svim podacima. U trenu kontaktirajte svakog dostavljača ili zabilježite otkazani termin, s lakoćom i bez traćenja vremena.

A1 MOZAIK, najbolja opcija za Vaše poslovanje

A1 Mozaik je program povezivanja različitih usluga i ostvarivanja dodatnih pogodnosti. Omogućava da uparite odabrane usluge i ostvarite uštedu pri svakom korištenju. Umjesto da uzimate različite usluge sa različitih strana, A1 nudi mogućnost da pronađete sve što treba vama i vašem poslovanju – na jednom mjestu. Zašto je A1 mreža koju hrvatski poduzetnici najviše vole? Jer je okrenut budućnosti, baš kao i vi.

Članak pripremljen u suradnji s A1 Hrvatska.

Foto: Unsplash/Adam Winger 

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

projekt Scinergy

Projekt SCINERGY ’24 povezuje znanstvenu i poslovnu zajednicu. Tvrtke, prijavite se!

Otvorene su prijave za SCINERGY '24 – projekt povezivanja znanstvene i poslovne zajednice u svrhu komercijalizacije znanstvenog rada. Točnije, cilj projekta...
- Advertisment -