Face fitness trenerica Mia Šoškić: Žene su se u pandemiji manje bavile make up-om, a više zdravim izgledom zbog čega je face fitness postao hit

Već smo pisali o strastvenoj kuharici, certificiranoj face fitness trenerici i ženi koja briše bore s lica – inspirativnoj Mii Šoškić. Vlastitim rukama uspjela je napraviti rezultat koji ne mogu sve kreme i fileri ovoga svijeta! Tako je – vježbanje ne zateže samo ruke i noge, vježbanje zateže i vaše lice.

Umjesto umjetnih supstanci, vježbanje

Mia Šoškić u svoj je veliki poslovni pothvat krenula kad je shvatila da zdrava hrana nije dovoljna da bi se tijelo održalo vitalnim i kad je već dugi niz godina vježbala – sve, samo ne mišiće lica. Više od svega odgovara joj pilates, no jedna karika u lancu ipak joj je sve ovo vrijeme nedostajala. Zbog bora na čelu prvi je puta otišla na filere i botoks koji joj se nije svidio zbog umjetnog, teškog i zategnutog osjećaja na licu. Imala je i velike podočnjake za koje su joj stručnjaci u Hrvatskoj rekli da se ne mogu smanjiti, no ona na tome nije stala.

Ako možemo vježbati ostale mišiće, zato ne bismo mogli i mišiće lica?

„Sve sam više čitala o toj temi i došla sam do jednostavnog zaključka. Ako cijeli život vježbam i treniram druge mišiće na tijelu i postižem dobre rezultate i zadovoljna sam svojim tijelom, zašto to ne bih mogla s licem? Jeste li znali da na licu i vratu svaki čovjek ima 57 mišića? Da, to je brojka koja nije zanemariva, a pitanje je koliko od tih mišića uopće koristite. Upravo njih moramo aktivirati kako bismo postigli elastičnost kože lica i usporili nastanak bora,“ ističe poduzetnica.

Bio je to okidač za istraživanje o temi face fitnessa i ubrzo je došla do Carolyn Cleave koja ju je naučila najboljim vježbama za lice. Pohađala je i edukaciju u Londonu kod poznatog učitelja za intraoralnu bukalnu masažu Yakova Gershkovicha te kombinirala face fitness vježbe i masažu lica. A nakon svega kreće i u smjeru svoje vlastite priče zvane Face fitness by Mia.


Pročitajte više: Kako je Mia Šoškić u četrdesetima pronašla svoju strast i neplanirano pokrenula biznis!


Glatka i zategnuta koža postiže se vježbanjem, zato Mia ima treninge utorkom i četvrtkom

Od srpnja Mia održava online treninge utorkom i četvrtkom, u trajanju od 30 minuta, a odnedavno ima i englesku verziju svoje internetske stranice na kojima se nalaze video treninzi za lice pod nazivom Face workout by Mia, a koji funkcioniraju po modelu mjesečne, tromjesečne i godišnje pretplate.

“Moji se treninzi baziraju na povlačenju kože i klizanju po njoj, što stimulira proizvodnju kolagena, radi čega koža postaje elastičnija i čvršća. Pritom se koža ne rasteže nego se klizi preko nje čime se jačaju mišićna vlakna te skraćuju i oblikuju mišići koji zatežu kožu. To se isto događa i kod vježbanja u teretani s drugim mišićima oko kojih se koža zateže,” pojasnila nam je Mia kojoj je najveća sreća kada vidi lica žena nakon nekoliko odrađenih treninga, s jedne strane se one ne mogu načuditi da se promjene zaista vide, a s druge strane Mia se prisjeća sebe u njihovoj koži prije nego što je počela s face fitnessom.


Pročitajte više: Mia Šoškić otkriva kako jednostavnim vježbama izbrisati s lica 15 godina!


Vježbe jednostavne, a rezultati nevjerojatni

Zanimalo nas je kako izgleda jedna od njezinih vježbi, a Mia nam je pokazala primjer jedne koja učvršćuje i podiže gornji dio obraza, ublažava nazolabijalne bore i bore oko usana.

Opis vježbe: Ustima načinite veliko slovo “O” i prevucite usta preko gornjih i donjih zuba. Stegnite mišiće obraza i zadržite ih stegnutima. Brojite do 40.

Iz svih programa izabrala je najbolje vježbe koje su njoj pomogle i sada ih prenosi drugim ženama

Iako obiteljski restoran u Splitu i dalje normalno posluje, Mia se u vrijeme pandemije još više posvetila face fitnessu jer se upravo tada sve više žena počelo brinuti o njezi lica, tijela i sve je veći naglasak došao na skincare i selfcare. Zbog ostajanja kod kuće i sve manjeg korištenja make up-a, sve je više žena gledalo svoju kožu, bore, podočnjake i dolazilo na želju da na potpuno prirodan i zdrav način brinu o svom licu.

Za svo svoje znanje i tehniku i dalje je zahvalna 75-ogodišnjoj Carolyn, zbog koje je i sama počela vježbati pet puta tjedno po 15 minuta. Mia je uz svoj program uz naučene vježbe dodala i vježbe iz drugih face fitness programa, koje je sama isprobavala godinama na svom licu i napravila sažetak vježbi koje su pokazale najbolje rezultate. Kada se nakon nekog vremena postigne elastičnost i čvrstoća, dovoljno je samo održavati mišiće tri puta tjedno. Iako nije pobornica preparata koji obećavaju nemoguće, Mia ipak ističe važnost korištenja hidratantnih i krema sa zaštitnim faktorom, kao i unosa zdrave hrane i cjelokupne tjelovježbe.

Foto: Mia Šoškić

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

učenje novih vještina

Učenje nove vještine lakše je uz Googleovo pravilo 20%

Planeri, kalendari, samoljepljivi papirići s popisanim obvezama... Nekad nam se čini da bez njih ne bismo znali „tko nam glavu nosi“....
- Advertisment -