U Zagrebu predstavljena nova gastronomska platforma koja u modu vraća lokalne i kvalitetne namirnice

Zagrebačko predstavljanje gastronomske platforme WE LOVE LOCAL  koja vraća u modu lokalnu hranu i sezonske namirnice, bilo je prava poslastica za sve ljubitelje dobre hrane, novinare, foodije, food blogere i brojne poznate koji su se okupili u restoranu Rougemarin City na jednoj od najljepših terasa u gradu.

Ukusni zalogaji i vrhunska pića

Chef Marin Medak je uzvanicima na najbolji mogući način predstavio projekt WE LOVE LOCAL. Pripremio im je maštovite i neočekivane, a opet autohtone delicije pripremljene od svježih i kvalitetnih lokalnih namirnica. Pokazao je i kako će u praksi funkcionirati platforma WE LOVE LOCAL – povezat će male lokalne uzgajivače i proizvođače hrane s restoranima koji serviraju najbolja jela pripremljena od lokalnih namirnica.

Na zagrebačkom predstavljanju projekta WE LOVE LOCAL svoje mjesto u kuhinji i na stolu su našle sočne rajčice Rajska koje mirišu na bezbrižno ljeto, mirisna istarska maslinova ulja boutique brenda Fameja, profinjena vina cijenjene vinarske obitelji Pilato iz Istre, vina Mendek Selekcija, istarski craft gin i voćni likeri destilerije Aura, GUUC cijeđeni prirodni sokovi i kvalitetno domaće pivo Hajsonberg pivovare.

Nacionalna riznica

WE LOVE LOCAL su uz dragocjenu podršku dvojice vrhunskih chefova, znalaca i gastronomskih vizionara Marina Medaka, vlasnika kultnog Rougemarina i Rudolfa Štefana, vlasnika restorana Pelegrini i domaćina Chefs’ Stagea, pokrenuli marketinška agencija Alert i lifestyle portal Journal.hr, a projekt s ponosom podupire hrvatska tvrtka Nord Produkt.

Zajednički cilj im je podrška, rast, jačanje i ekonomsko osnaživanje malih proizvođača autohtonih proizvoda te prepoznavanje i promocija izvrsnosti hrvatskog kulinarstva.

Chef Marin Medak, strastveni zagovornik ovog projekta koji ovu filozofiju živi oduvijek, uspio je jučer kroz sljedove originalnih jela uzvanicima prenijeti ljubav prema autentičnoj domaćoj hrani spravljenoj od lokalnih kvalitetnih i svježih namirnica i izjavio: „Vjerujem u WE LOVE LOCAL koncept kvalitetne hrane od farme do stola i zato će se ova premijerno predstavljena jela odsada nalaziti na novom jelovniku Rougemarin Cityja. Servirat ćemo autohtonu hrvatsku kuhinju od probranih lokalnih sastojaka izvedenu u street food formi. To je hrabar zaokret u ponudi, ali zagovornik projekta mora povesti primjerom. Očekujem da ćemo ovime pokrenuti trend koji će biti korak u dobrom smjeru za male proizvođače, goste restorana i društvo u cjelini.“

Marin Medak, Iva Radić

Kako bi svi restorani koji podržavaju, kupuju i poslužuju jela od namirnica koje se uzgajaju i proizvode lokalno bili prepoznatljivi gostima koji žele jesti kvalitetnije, pokretači platforme WE LOVE LOCAL su pripremili naljepnice koje će gostima reći da se tu priprema i poslužuje nutritivno bogata, svježa i ukusna lokalno uzgojena hrana.

„Jako volim ovaj projekt! Vraćamo u modu lokalne namirnice i slavimo ljepotu jednostavnosti dok istovremeno gradimo bolju budućnost i dajemo našim vrijednim ljudima razloge da ostanu. Pokrećemo dobre i važne stvari. To je nešto o čemu će naša djeca pričati svojoj djeci“, rekla je Iva Radić, osnivačica utjecajnog portala Journal.hr i jedna od pokretačica projekta.

WE LOVE LOCAL pratiti možete na društvenim mrežama: Facebooku i Instagramu.

Foto: PR

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

Ne propustite ove EU natječaje do kraja godine

Dosad ste se već nebrojeno puta susrele s pojmom „povlačenja“ sredstava iz EU fondova, ali niste imale vremena istražiti što bi...