Andrea Anić Dokmanović novom kolekcijom slavi ljetnu, opuštenu ženstvenost

Andrea Anić Dokmanović je modna dizajnerica koja je izgradila brend Andy’s i postala prepoznatljiva na riječkoj modnoj sceni, osobito među poslovnim ženama koje u svom modnom izričaju traže originalnost. Andrein brend uskoro ulazi u šestu godinu uspješnog poslovanja što govori kako potražnja za njezinim komadima neprestano raste.

Glavne karakteristike njezinog stila i dizajna su ženstvenost, volani i karirani uzorak koji prevladava na kaputima po kojima je posebno prepoznatljiva, a također mogu se pronaći haljine od eko-kože.

Modni izričaj Andreinog brenda spaja žensku eleganciju i osobnost, a te karakteristike najbolje dolaze do izražaja na primjeru njezinih kaputa. Iako je stacionirana u Rijeci njezin brend preko web-shopa dopire do klijentica diljem Europe.

Ulaganjem u novu opremu Andy’s dolazi na novu poslovnu razinu

hrvatska dizajnerica andrea anić dokmanović

Andrea je sa svojim timom preko E-Impulsa uspjela dobiti potporu za kupovinu nove opreme čime će unaprijediti poslovanje.

“Novost u poslovanju Andy’s brenda je kupovina potpuno nove opreme. Među novim strojevima nalazi se takozvani „super stroj“. On se koristi za strojno vezenje tako da ću na svoje kreacije moći stavljati razne uzorke koje zamislim. Također, uslugu vezanja mogu nuditi tvrtkama koje imaju potrebu za stiliziranim uniformama te novom ponudom planiram proširiti poslovanje”, objašnjava Andrea kako za nju kupovina nove opreme znači novi korak u poslovanju, ali mogućnost proširenja ponude.

Andrein dizajn opisan je kao ženstven i prigodan za svaku priliku, od poslovnih sastanaka do vjenčanja.

hrvatska dizajnerica andrea anić dokmanović

“Najbolje me opisuju klijentice koje kupuju moj dizajn godinama”, odgovara Andrea na pitanje u čemu je specifičnost modnog brenda Andy’s. Dizajnerica je poznata po stilu kreiranja, odnosno kariranom uzorku i po volanima te kaputima.

Ljetni komadi imaju manji broj volana jer se dizajn bazira na nosivosti odjeće. Osim dnevnih odjevnih predmeta, Andy’s nudi i večernje komade te vjenčanice.

„Dizjanirala sam vjenčanice koje se mogu nositi i nakon vjenčanja na način da se sastoje iz više dijelova koji se kasnije mogu nositi i kao suknja, kao haljina i gornji dio kao top na omiljene hlače ili traperice, što su moje klijentice prepoznale, ideja im se svidjela te sve više žena naručuje takve vjenčanice.“

Također, Andrea ručno oslikava tkanine od kojih kreira haljine, no oslikavanje se radi isključivo po narudžbi jer su uzorci jedinstveni kao i osobe koje ih naručuju.

Ljetna kolekcija bazirana je na prozračnosti

hrvatska dizajnerica andrea anić dokmanović

“U novoj, ljetnoj kolekciji fokusirala sam se na bijelu, prozračnu košulju koja se može nositi u različitim varijantama. Na njima se nalazi francuski naziv Bonjour ili Amour koja označava ljubav prema ljetu, opuštenost i lepršavost te vjetar u kosi”, Andrea opisuje ljetnu kolekciju kao slavlje opuštene ženstvenosti.

Mlada dizajnerica ostvaruje snove probitka na inozemno tržište

Andreina želja je oduvijek bila probiti se van granica Hrvatske pa je prije nekoliko godina sudjelovala na regionalnoj smotri mladih modnih dizajnera Balkan Art Fashion Event u Beogradu. Predstavila se kolekcijom “Change” koja prikazuje promjenu unutarnjeg stanja osobe. Uslijedila je suradnja s riječkom plesnom skupinom Flame.

Ove godine u Ljubljani je 6. travnja održan ljubljanski Fashion Week na kojem se Andrea s brendom predstavila slovenskoj publici i potencijalnim klijentima.

hrvatska dizajnerica andrea anić dokmanović

Za tu priliku Borovo joj je ustupilo startastice što je za nju jedan veliki poslovni uspjeh, ali i ostvarena želja od kad se počela baviti dizajnom.

“Osim svakodnevnih komada na Ljubljana Fashion Weeku prikazana je nova kolekcija: košulje, hlače, ali također je prikazana svečana kolekcija. Njena posebnost je u tkanini. Naime, svečane haljine sam izrađivala od pamuka. To je netipično jer se svečane haljine često izrađuju od finijih materijala. Željela sam publici prikazati da svečano može biti udobno. Preko ljeta mi je fokus usmjeren na udobnost i prozračnost, iako to također prakticiram u zimskim kolekcijama koliko god mogu.“

Planovi za budućnost Andy’s brenda leže u proširivanju poslovanja

hrvatska dizajnerica andrea anić dokmanović

Andrea je mlada dizajnerica koja je prepuna planova za budućnost, ali prvenstveno se fokusira na one koji dolaze uskoro, a to je nova kolekcija jesen/zima u kojoj će dominirati prepoznatljivi uzorci i volani.

Ljetna kolekcija je gotovo rasprodana, no artikli se mogu naručiti dok traje proljetno/ljetna sezona, a dio kolekcije se već nalazi u koncept trgovinama s kojima Andrea surađujem već neko vrijeme.

Fokus je usmjeren i na „super stroj“, stroj za vez, te kreacije koje će biti unikatne jer će time pokušati pomaknuti granice vlastite kreativnosti.

„Pripremam novu kolekciju za jesen/zimu ovu godinu. Istražujem inozemno tržište i prilike koje se nude vani. Imam još dosta planova za budućnost, no važno mi je usmjeriti se na ovo što me čeka u narednim mjesecima“, završava Andrea razgovor.

Foto: Ljubljana Fashion Week

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

LinkedIn postaje moćan prodajni kanal

LinkedIn koristi sve više ljudi i ta društvena mreža postaje moćan prodajni kanal. Istaknuo je to Daniel Disney, stručnjak za prodaju...