Hrvatski brend Kešidov istaknuo se po unikatnoj odjeći koja je izrađena od recikliranog tekstila

Hrvatski brend Kešidov  upravo  je proslavio četrnaestu  obljetnicu svog postojanja, u kojem su  pomakli granice svoje prepoznatljivosti u Hrvatskoj i izvan nje. Njihovi  modni izričaj je intiman i netipičan, suprotan modnim trendovima, a takav im je i proces proizvodnje.

Proizvodnja po načelu “spore mode”

Svaki komad odjeće  radi se u malim serijama, često unikatnim. Nastala odjeća je bezvremenska, višestruko uporabljiva, pomno izrađena s pažnjom i ljubavi, poštujući  etička načela u proizvodnom  procesu.

hrvatski brend

Primjenjuju načelo spore mode i iskorištavaju, praktički potpuno, otpad koji nastane proizvodnjom. Za svoje modele biraju kvalitetne materijale, većinom prirodnog  podrijetla, no ponekad je teško izbjeći udio umjetnih vlakana. Ne koriste životinjsko krzno, kožu ni perje. Važan dio proizvodnje čine reciklaža odjeće i tkanina, te njihovo ponovno oblikovanje u zamamne komade.

Ustrajno rade na ustrojavanju mini-serijske proizvodnje od nadciklirane (eng. up-cycled) odjeće i modnih dodataka, na način da bude ekonomski isplativa, uz imperativ da konačni proizvod bude kvalitetan i dugotrajan, kao i ostatak Kešidov proizvodnje. Ovaj hrvatski brend ponosi se na svoju radionicu smještenu u Šibeniku.

hrvatski brend

Pravi ženski brend

Kešidov čine četiri žene:
Irena Vodišek Babaja, modna dizajnerica, članica ULUPUH-a i poduzetnica,  nositeljica je Kešidov potpisa.
Sanja Bogdanović Kursar, diplomirani inžinjer tekstilne tehnologije i Slavica Perišić tekstilni tehnolog zadužene su za proces proizvodnje, dok Ivana Grimani, grafička dizajnerica, vodi marketinške aktivnosti . Ovom uspješnom sinergijom različitih znanja i vještina zaokružuje se svaki proizvod i predstavlja na tržište.

Stvarne žene kao nositeljice poruke brenda

Osnovni prodajni kanal je web dućan sa dvije adrese: kesidov.com i kesidov.eu za englesko govorno područje, a uobičajene platforme na društvenim  mrežama su već stekle značajni broj poklonika. Također surađuju s trgovinama, koje otkupljuju kreacije po povoljnim veleprodajnim uvjetima i uvrštavaju ih u svoju redovnu ponudu.
Mini kolekcije predstavljaju u editorijalima, na stvarnim ženama koje nisu manekenke, ali Kešidov prezentiraju realno i sa stavom.

hrvatski brend

Najveća  nagrada za ustrajno djelovanje im  je pohvala koju redovito dobivaju od svojih dragih korisnica, Kešidov djevojaka, različitih dobnih skupina i društvenih statusa,  koje su posebne, lijepe, duhovite i sa stilom.

Zanimljivost ovog dućana su i poklon aranžmani kojima posjetitelji web-shopa mogu Kešidov “krpice” odabrati kao poklon koji će, uz prigodnu poruku, stići na adresu primatelja.

Tekst i foto: Kešidov

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više