Zašto je individualna poduka poželjan način učenja stranih jezika

Kad se spomene individualna poduka stranih jezika, često se može čuti da je to „dosadniji” oblik učenja, da mu nedostaje komunikacije, interakcije i da su rezultati zato slabi. Međutim, praksa u posljednjih nekoliko godina pokazuje sasvim suprotno. Potražnja za individualnom podukom sve je veća, a u skladu s time educiraju se i pristupaju i sami profesori. S obzirom na izuzetnu dostupnost materijala i izvora, ovakav oblik učenja i više je nego zanimljiv, interaktivan i, ono najvažnije, daje fantastične rezultate.

Prilagodba vašim potrebama

Danas je vrijeme važnije nego ikad. Sve nam je teže uskladiti poslovne i privatne obveze,  a kada to donekle i uspijemo, vlastite želje i potrebe stavljamo na posljednje mjesto. Zato se individualna poduka u cijelosti prilagođava vama, vašem rasporedu, vašim željama. Pristup je potpuno osobni: profesor se prilagođava razini znanja učenika, preciznim potrebama i često prebukiranom rasporedu.

Te su činjenice ključne za uspjeh učenja – što je više profesor upoznat s učenikom, to su rezultati bolji jer se omogućuje potpuno usmjerenje na krajnji cilj.

Rezultat ovakvog učenja obično se manifestira u obliku poboljšanog postojećeg znanja učenika, brojnih novih saznanja, većeg samopouzdanja (koje je, vjerovali ili ne, jedan od ključnih čimbenika za pravilnu uporabu jezika kojoj na kraju svi težimo), a samim time i općenitog zadovoljstva učenika.

Trošak

Drugi problem u pogledu individualne poduke koji se često spominje jest trošak. Istina je da je ovakav način poduke skuplji, no veći ulog ovdje definitivno znači i veći dobitak. Vrijeme koje provedete na poduci doista se izvrsno iskoristi, a platit ćete onoliko koliko ste zaista i iskoristili, nema „gubitaka novca”.

individualna poduka

Individualna poduka i za djecu

Prednosti ima još mnogo, a averzija ljudi prema ovakvom načinu učenja iz godine u godinu sve je manja. Individualna poduka nije više rezervirana samo za prezaposlene odrasle. Sve je više koriste i djeca čiji su rasporedi također sve zatrpaniji. Ipak, pristup je ovdje potrebno prilagoditi jer nam je svima cilj da učenje postane zadovoljstvo, da nema negativnih dojmova te da ne namećemo još jedno opterećenje za dijete, nego mu dajemo novo zadovoljstvo i pregršt znanja.

Ovime se ipak ne nastoji baciti sjena na učenje u grupi. Ono je bilo i ostalo klasičan način učenja koji, uz dobrog profesora te obavezan trud i volju učenika, također daje dobre rezultate, no u ovo ubrzano vrijeme ne mogu mu se svi prilagoditi.

Važno je učiti s veseljem, imati želju i volju, pratiti upute profesora i jasno iskazati svoje potrebe. Ne odustajte, odlučite se na učenje već danas, bilo u grupi, bilo individualno i ostvarite uspjeh koji će zasigurno obogatiti i privatnu i poslovnu sferu vašeg života.

Women in Adria članice ostvaruju 10 % popusta na sve usluge Lingu Lingu jezičnog studija.

Foto: Pixabay.com

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više