U manje od mjesec dana postojanja Ocijeni Me podržao čak 21 hrvatski grad!

Nakon što je pokrenula stranicu za ocjenjivanje rada djelatnika javnog sektora, dubrovačka odvjetnica i naša članica Viktorija Knežević susrela se s oduševljenim reakcijama javnosti i nezadovoljnih korisnika javnih usluga. Otkrila nam je jesu li se ispunila njena očekivanja i u kojem smjeru nastavlja s ovim projektom.

Zahvaćena cijela Hrvatska

Stranicu Ocijeni Me Viktorija je kroz udrugu Prospectus pokrenula prije nešto manje od mjesec dana, a rezultati su već iznimno uspješni.

„Krajem rujna započeli smo s javnim radom. Puštanju u pogon prethodilo je par dana testiranja tijekom kojeg je manja skupina testnih korisnika imala pristup“, priča Viktorija.

Nakon kratkog vremena postojanja stranice, „pokret“ se proširio diljem Hrvatske.

„Jako smo zadovoljni reakcijama građana na ovu web stranicu. Počeli smo s četiri grada (Dubrovnik, Zagreb, Rijeka i Varaždin), a u manje od mjesec dana proširili smo se na 21 grad (Bjelovar, Karlovac, Knin, Koprivnica, Križevci, Makarska, Osijek, Ploče, Poreč, Požega, Pula, Samobor, Sinj, Slavonski Brod, Velika Gorica, Vukovar i Vrgorac“.

Službenici plaćeni javnim novcem

Iako je izazvao veliku inicijalnu podršku građana, Viktorija ne misli stati u razvoju stranice.

„Sustav funkcionira, ali morat ćemo ga nadograđivati u pogledu dizajna, funkcionalnosti, ali i u pogledu sadržaja. Pod sadržajem mislimo na širenje na dodatne gradove, pa zatim na županije, ministarstva,  zavode i slično. Krajnji cilj je omogućiti građanima da komentiraju i ocijene rad svakog službenika koji je plaćen javnim novcem“, ističe.

Upravo zbog činjenice da se radi o javnom novcu, planiraju se promjene i u tom smjeru, a vjerujemo da će oduševiti sve koji prate stranicu.

„Osim ocjena i komentara smatramo iznimno važnim pravo građana da znaju koliko nas koštaju ti službenici, pa u drugoj fazi razvoja stranice planiramo uz ime svakog od službenika pridružiti podatak o njegovoj bruto plaći“, najavljuje Viktorija.

Foto: Željko Tutnjević

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

vaučeri za digitalizaciju

Vaučeri za digitalizaciju – poduzetnici, unaprijedite digitalno poslovanje

Vaučeri za digitalizaciju nastali su u projektu Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja u sklopu Nacionalnog plana oporavka i otpornosti 2021. –...