Biraju se najbolji komunikacijski projekti 2016. uključujući i one malih poduzetnika!

U sklopu 10. dodjele nagrada Grand PRix Hrvatske udruge za odnose s javnošću objavljene su nominacije za nagradu Komunikator godine. Iz hrvatskog su javnog života izabrane četiri osobe i jedan kolektiv koji su se kvalitetom i stilom komunikacije istaknuli u proteklih godinu dana.

Godišnja nagrada HUOJ-a u kategoriji Komunikator godine

To su: Boris Jokić, bivši voditelj kurikularne reforme, Marko Matijević, pokretač portala srednja.hr, Zdravko Marić, ministar financija, Bruno Šimleša, književnik te Hrvatska gorska služba spašavanja.

„Priznanje komunikatoru godine je, uz ono za doprinos struci, najprestižnija nagrada koju dodjeljuje struka odnosa s javnošću. Zadovoljni smo što su kandidati osobe i tim iz potpuno različitih društvenih djelatnosti. Svatko od njih je, na svoj način, svojom komunikacijskom izvrsnošću, kvalitetama i vještinama obilježio hrvatski javni prostor u protekloj godini i time zaslužio priznanje. Pred nama je vrlo zahtjevan posao konačnog odabira“, izjavila je predsjednica žirija nagrade Grand Prix HUOJ-a 2017. Daria Mateljak.

Ime ovogodišnjeg laureata bit će poznato u veljači.

Za ostale kategorije prijave do kraja siječnja

Grand PRix je godišnja nagrada HUOJ-a koja se dodjeljuje u tri posebne kategorije: Komunikator godine, Grand PRix za doprinos struci i Šipak godine (antikomunikator godine), te 13 natjecateljskih kategorija. Za te natjecateljske kategorije prijave su otvorene do kraja siječnja.

Kategorije su: odnosi s javnošću u tijelima državne vlasti Republike Hrvatske, odnosi s javnošću u regionalnoj i lokalnoj samoupravi, odnosi s javnošću u nevladinu sektoru, odnosi s javnošću za velika trgovačka društva, odnosi s javnošću za mala i srednja trgovačka društva, društveno odgovorno poslovanje, unutrašnja komunikacija, najbolja prilagodba svjetske kampanje, politička komunikacija, digitalna komunikacija, organizacija događanja, komunikacijska strategija i sponzorirana komunikacija.

„Broj prijava za nagrade Grand PRix HUOJ-a stalno raste, što ukazuje da ugled nagrade raste iz godine u godinu. Posebno povećanje broja prijava je u kategorijama velikih tvrtki i javnog sektora. U kategoriji velikih tvrtki broj prijava je porastao s 4 na 14 u dvije godine, a u kategoriji javnog sektora s 5 na 12. Prošle godine smo zaprimili ukupno 62 prijave u svim kategorijama, a vjerujemo da će ove godine interes biti još veći. U kategoriji malih i srednjih poduzeća interes stalno raste, ali ne tolikom dinamikom. Lani je bilo sedam prijava. Međutim, moram naglasiti da su mnoga velika i mala poduzeća prijavljivala svoje projekte i u drugim kategorijama poput društveno odgovornog poslovanja, interne komunikacije, prilagodbe međunarodne kampanje ili digitalne komunikacije. Ove smo godine proširili broj kategorija tako da se sada mogu prijavljivati projekti u 13 kategorija“, kazala je Mateljak.

Žiri nagrade Grand PRix HUOJ-a potiče tvrtke svih veličina da se jave na natječaj. Naime, iako se projekti malih i srednjih tvrtki od onih velikih često razlikuju veličinom projekta ili visinom budžeta, svi se projekti u svim kategorijama vrednuju prema jedinstvenom setu kriterija koji su opisani u pravilniku za dodjelu nagrada.

„Najbolje projekte uvijek odlikuju jasno određeni ciljevi i komunikacijska svrha projekta, kvalitetni strateški pristup, kreativnost i inovativnost u izvedbi i jasno mjerenje učinaka. Tako da smo među do sada nagrađenim projektima, ali i onima koji su bili nominirani, imali komunikacijski izvrsne, bez obzira jesu li izvedeni u velikom ili malom sustavu, s velikim ili malim budžetima“, ističe Mateljak.

Pritom podsjeća da su odnosi s javnošću danas neophodni svakome tko se nalazi na tržištu.

„Svako poduzeće, bez obzira na veličinu, treba ulagati u odnose s javnošću. Ovisno o tome kojom se djelatnošću bavi, jer svaka industrija ili uslužna djelatnost ima svoje posebne zahtjeve i kreativne mogućnosti. Svakako trebamo jačati svijest malih i srednjih poduzeća o važnosti ulaganja i strateškim pristupima komunikaciji“, poručuje Mateljak.

Kako se to uspješno radi, bit će prikazano na smotri finalista nagrada Grand PRix početkom ožujka u Zagrebu.

Foto: Pixsell

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

održivo poslovanje poduzetnika

Hrvatske poduzetnike u održivom poslovanju koče financije. ‘Održivost nije trošak nego...

Glavni razlog zašto se više hrvatskih malih i srednjih poduzeća (MSP) nije okrenulo održivom razvoju je nedostatak javnih poticaja, održivih financija,...