Kako postati uspješna u svijetu javne nabave?

Uspješna poduzetnica je uspješna i u svijetu javne nabave. Zna kako podnijeti dobru ponudu. Upravo o tome biti će govora na prvoj međunarodnoj konferenciji o javnoj nabavi u Hrvatskoj, “Prakse javne nabave država zemalja članica EU”, koja će se održati 17. i 18. svibnja 2018. u Remisens Premium Hotelu Ambasador, u Opatiji. Cilj konferencije je unapređenje primjene Zakona o javnoj nabavi i pozicioniranje i prepoznavanje javne nabave kao jednog od generatora razvoja gospodarstva Republike Hrvatske.

Konferencija koja spaja teoriju i praksu o javnoj nabavi

Konferencija će biti interaktivnog karaktera na kojoj će sudionici dobiti niz primjera iz prakse javne nabave triju država članica EU te imati priliku dobiti odgovore na svoja pitanja, družiti se i razmjenjivati iskustva s međunarodnim i domaćim stručnjacima, kao i sa svojim kolegama iz cijele Hrvatske. Iz programa izdvajamo: važnost i iskustva primjene kriterija ekonomski najpovoljnije ponude u kontekstu gospodarskog rasta i perspektive poduzetnika, primjena postupaka koji omogućuju javnu nabavu inovativnih rješenja i zelenu javnu nabavu, problemi u primjeni i ocjeni kriterija kvalitete i pravna zaštita u EU.

„Gospodarski subjekti koji na tržištu nude izvođenje radova, isporuku robe ili pružanje usluga mogu biti fizičke ili pravne osobe. Kako bi podnijeli svoju ponudu moraju biti registrirani u sustavu Elektroničkog oglasnika javne nabave (EOJN), gdje besplatno preuzimaju svu dokumentaciju i informacije o objavljenim postupcima javne nabave. Registracija je također besplatna. Kroz sustav EOJN-a gospodarski subjekti podnose svoje ponude i sudjeluju u postupcima kao potencijalni ponuditelji. Za sve navedeno morate imati određenu razinu znanja i iskustva. Kako postati uspješna u svijetu javne nabave? Odgovore na to svakako možete potražiti na našoj konferenciji na kojoj će se, između ostalog, govoriti i o novim funkcionalnostima i prednostima EOJN“, naglašava Stana Dolenac, stručnjakinja za javnu nabavu iz tvrtke Projekt jednako razvoj d.o.o.

Primjere i praksu javne nabave zemalja članica iznijet će stručnjaci iz Italije, Finske i Nizozemske. Partneri konferencije su Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta i Agencija za reviziju sustava provedbe programa Europske unije, HUP – Hrvatska udruga poslodavaca, a na konferenciji će također govoriti i predstavnici Državne komisije za kontrolu postupaka javne nabave i Središnjeg državnog ureda za središnju javnu nabavu, InfoDoma i dr.

Prijavite se i saznajte sve o važnosti javne nabave

Konferenciju, u suradnji s tvrtkom PTCS Services iz Finske organizira Projekt jednako razvoj – hrvatska konzultantska tvrtka specijalizirana za projekte Europske unije. U tvrtki radi ukupno 25 stručnjaka specijaliziranih za pripremu i provedbu EU projekata, koji su u svojim iskustvima sabrali više od jedne milijarde vrijednosti financiranih EU projekata. U uslugama razvoja i provedbe, kao i edukacija o EU fondovima i javnoj nabavi, tvrtka bilježi više od 800 klijenata.

Kotizacija iznosi 1.850,00 kn + PDV te je za grupne prijave moguće ostvariti gratis kotizacije (4+1 gratis, 7+2 gratis, 10 i više kotizacija + 3 gratis). Više detalja molimo pronađite na www.javna-nabava.info/konferencija. Zainteresirani se za sve detalje mogu javiti na e-mail: [email protected] ili na brojeve telefona: 01/8897 152, 01/8897 312.

Foto: Projekt jednako razvoj

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

vlasnica Euronautic

Kako je Katarina 107 smjena gostiju pretvorila u sasvim običan radni...

U tvrtku je došla kao recepcionarka, a sada je vlasnica i direktorica. Možda zvuči nevjerojatno, no to je karijerni put Katarine...