Kaputi jesen/zima 2013-kako trendove nositi na posao

Trendi kaputi jesen/zima 2013 su “oversized” i pastelnih boja. Kako taj trend nositi u ured?

Kaputi jesen/zima 2013 za posao

S “oversized” trendom treba biti jako pažljiv jer takav kaput uglavnom neće biti nosiv u konzervativnim uredskim okruženjima, dok ćete u opuštenim uredskim okruženjima sigurno biti u trendu s ostalim kolegicama.

Drugi veliki trend ove zime su pastelne boje. Ovakva investicija je isplativa ako već imate kapute u temeljnim bojama- crna, siva, pa s ovakvim kaputom možete osvježiti svoje odjevne kombinacije.

kaputi jesen/zima 2013
Gucci

kaputi jesen/zima 2013
Marc Jacobs

 

U konzervativnim uredskim okruženjima važno je pripaziti da kaput u pastelnoj boji bude klasičnog kroja.

 

Burberry Prorsum
Burberry Prorsum

 

Kako uskladiti dužinu suknje sa dužinom kaputa?

Gotovo sve dužine kaputa dobro izgledaju s hlačama. Vjerojatno ste se i vi koji put upitali da li kaput treba biti iste dužina kao i suknja, treba li biti kraći ili dulji od suknje? Istina je da sve ovisi o vašoj građi.

Ako je kaput iste dužine kao i suknja, trebao bi imati remen da ne izgledate nezgrapno. Ako kaput nema remena, tada je najbolje nositi ga otkopčanog a struk naglasiti u slojevima odjeće ispod kaputa.

Dugi kaputi koji sežu gotovo do članka nisu primjereni za poslovno okruženje, kaput za ured ne bi smio biti duži od polovice listova.

Kaput kraći od suknje treba uskladiti s najširim dijelom vašeg tijela. On treba pokrivati najširi dio vašeg tijela ili biti tik iznad njega kako bi izbjegli da vas čini još širom nego što jeste. Ovo pravilo vrijedi i ako nosite kratki kaput na hlače.

 

kaputi jesen/zima 2013
Zara

 

kaputi jesen/zima 2013
Massimo Dutti

 

Foto: Vogue, Zara, Massimo Dutti

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više