Model Karlie Kloss podupire djevojke koje žele naučiti kodirati

Supermodel i balerina Karlie Kloss počela se baviti s kodiranjem prošlog ljeta, shvatila koliko je to zapravo kreativan posao i sada želi pomoći mladim djevojkama da nauče kako kodirati.

Karlie Kloss nudi 20 #KodeWithKarlie školarina

Karlie Kloss na svom je Instagram profilu najavila kako se udružila s akademijom Flatiron te da zajedno nude 20 #KodeWithKarlie školarina za sve djevojke koje žele učiti kodirati, bez brige o cijeni školarina. Cijena dvotjednog tečaja je 2 000 dolara, tako da je Karlie donirala 20 000 dolara vlastita novca za školarine, a akademija Flatiron još toliko.

Deset će školarina biti ponuđeno djevojkama s područja grada New Yorka, a ostalih 10 na lokacijama diljem zemlje. Natječaj je namijenjen djevojkama od 13 do 18 godina, a sve što moraju napraviti je objaviti kratak video opisujući zašto žele naučiti kodirati i što žele kodiranjem postići. Sretne će dobitnice pohađati dvotjedni tečaj Uvoda u software inženjering, koji će se održavati na akademiji Flatiron u New Yorku, ali i ostalim lokacijama akademije diljem zemlje. Tijekom ta dva tjedna djevojke će naučiti programski jezik zvan Ruby, ali i kako napraviti dobru aplikaciju.

„Mislim da će kodiranje imati važnu ulogu u definiranju naše budućnosti. Smatram da je jako važno da mlade djevojke nauče kako kodirati što je ranije moguće, tako da osiguraju da kao mlade žene imaju utjecaja na to kako će svijet izgledati“, rekla je Karlie u video kojeg je postavila na svoj Instagram profil.

Karlie, koja sebe naziva modelom, balerinom i stručnjakinjom za kolačiće, u video objašnjava kako je kodiranje zapravo kreativno, što je i naučila na tečaju za kojeg sada nudi stipendije.

„Slično kao i kod plesa i mode, kodiranje je način izražavanja. To je način kojim možete pretvoriti inovativnu ideju u proizvod, aplikaciju, web stranicu, oruđe ili iskustvo“, izjavila je Karlie u videu.

Karlie Kloss nije jedina koja podupire ulazak djevojaka u STEM područja

Učenje kodiranja i ponuda školarina nije nikakvo iznenađenje od Karlie Kloss. Iako mnogi ljudi imaju dojam da su modeli samo lijepa lica, Kloss dokazuje kako to nije tako. Karlie je i poduzetnica. Naime, suosnivačica je branda kolačića pod nazivom Karlie’s Kookies, od čije zarade dio novca ide za siromašne, a brand ima i potporu Vijeća modnih dizajnera Amerike.

Karlie Kloss nije jedina koja podupire ulazak djevojaka u STEM područja (znanost, tehnologija, inženjerstvo i matematika). Jessica Alba, suosnivačica tvrtke The Honest Company, također podupire žene u ovom području. Alba je početkom ove godine sklopila partnerstvo s neprofitnom organizacijom Girls who Code te tom prilikom pozvala 100 tinejdžerica da dođu u središte organizacije, a njih 20 je imalo priliku dobiti mogućnost stažiranja u organizaciji.

Foto: Youtube ScreenShot

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više