Kad narastem želim biti kao mama – Ova je majka podijelila fotografiju svoje kćeri kako ju oponaša u kućnom uredu

Zaposlene se mame sve susreću s istim problemom – kako ispravno balansirati privatno i poslovno. Dok se jednima to čini sasvim jednostavno i misle da samo podvučeš crtu nakon posla i prebaciš se u ‘mama mode’, žene koje se nalaze u toj poziciji znaju da podvući crtu nije lako. Rijetko kome je posao gotov nakon smjene. Možda ugasiš svijetlo, staviš ključ u bravu i uputiš se kući, ali misli i dalje ostaju u poslu. Uvijek postoje neki mailovi na koje treba odgovoriti ili pozivi koje treba uzvratiti.

Majkama su poslovne misli poseban problem jer kod kuće imaju male ljude koji ne razumiju termine kao što su ‘posao’ ili ‘novac’, oni govore jezikom pažnje. A pažnje im treba mnogo. Iako bismo svi, i mali i veliki, najrađe da se možemo nekoliko sati dnevno igrati s najmanjima, većina zaposlenih si to ne može priuštiti. Nakon posla slijedi drugi posao, briga za kućanstvo i ukućane.

Možda mali i nisu tako mali, oni sve vide i imaju razmijevanja za odrasle

Jedna je mama upravo na LinkedInu podijelila svoju priču i oduševila nas slikom. Ona ističe da možda previše mislimo da nas maleni ne razumiju jer oni od nas ipak uče, a njihova sposobnost suosjećanja je nevjerojatna. Točno znaju kad smo sretni, a kad zabrinuti. A sudeći po priči ove mame, znaju i kada dajemo sve od sebe iako možda prolazimo kroz težak period i izmoreni smo svime. Njena skoro četvero-godišnja kćer tako je jednom odlučila sjesti kraj mame koja radi od kuće na laptopu, uzeti svoju plastičnu blagajnu i praviti mami društvo.


Pročitajte više: Rad od kuće još uvijek pod upitnikom: Mnoge majke nemaju uvjete za efikasnost u ‘kućnom uredu’


„Ravnoteža je teška. Biti mama i imati karijeru može biti ekstremno izazovno. Puno je trenutaka u kojima se osjećam kao da sam neuspješna u barem jednoj od uloga koje imam: ako posvetim više vremena poslu, iznevjerit ću svoju djecu; ako posvetim više vremena svojoj obitelji, iznevjerit ću karijeru. Pandemija i trenutno okruženje rada od kuće dodatno je zamaglilo granicu između moje profesionalne i privatne uloge i pogoršalo osjećaje krivnje i neadekvatnosti,“ započinje zaposlena mama.


Pročitajte više: LinkedIn post podijelio stavove: Zaposlena majka – heroina ili žrtva modernog društva?


Mama nije samo netko tko te voli, mama je uzor i motivacija

 „A onda se ovo dogodi. Moj suprug je danas okinuo ovu fotografiju moje skoro četverogodišnje kćeri kako me oponaša dok radim od kuće. Danas je snježni dan i mala škola je zatvorena. Obožavam ovu fotografiju i smatram ju izuzetno inspirativnom. Zaboravljakm da u ovim trenucima, kad su moje uloge pomiješane, moja kćer me gleda. Vidi me kako radim posao za kojim sam strastvena. Vidi kako se brinem za nju i njenog brata u isto vrijeme. Vidi me kako pronalazim ravnotežu, kako pokušavam napraviti sve i nekad, usuđujem se reći, u tome uspijevam. Nadam se, dok me ovako gleda, da će jednog dana pomisliti da i ona može učiniti sve to.“

Foto: LinkedIn

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

Konferencija za poduzetnice Hvar

Poduzetnice, na Hvaru pričamo o važnim aspektima poslovanja i problemima turizma

Poduzetnice se svakodnevno susreću s morem briga. Žele li malo 'odmoriti' i uz društvo ambicioznih i uspješnih žena poput njih razgovarati...
- Advertisment -