Na konferenciji za žene u bankarstvu govorit će se strateškoj važnosti žena u budućnosti bankarskog i sektora financijskih usluga!

U posljednjih je nekoliko godine sve više i više vidljiva rastuća potreba za većim udjelom žena na najvišim pozicijama bankarskog sektora. Žene preuzimaju sve veće udjele u ekonomiji i financijama, a s time i naglo raste broj žena koje su nezadovoljne bankarskim uslugama. Konferencija „Women in banking and financial services industry“ koja će se održati 27. veljače 2020. godine u hotelu Westin, usmjerena je upravo na osnaživanje i poticanje žena da se penju sve više po korporativnoj ljestvici financijskog sektora.

Povezano:

Kuda ide budućnost bankarstva

Konferencija „Women in banking and financial services industry“ okupit će zanimljive i važne govornice bankarskog i IT sektora koje će podijeliti svoja iskustva napredovanja u tom sektoru. Jedno od važnijih predavanja održat će Marijana Puljak, javnosti poznata i kao predsjednica stranke Pametno. Marijana je diplomirala računarstvo na Fakultetu elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje u Splitu, a nakon toga je izgradila bogatu karijeru i IT sektoru, i to u bankarstvu.

U svojih 25 godina karijere Marijana je 10 provela u IT sektoru, a zatim i 15 godina u Splitskoj banci. Tamo je napredovala do direktorice odjela IT produkcije te bila odgovorna da svi sustavi banke rade 24/7. Sa sudionicama će podijeliti vrijedne karijerne lekcije koje je naučila na svojoj koži, ali i prodiskutirati o budućnosti bankarstva u vremenu fintecha.

Kako se penjati po korporativnoj ljestvici financijskog sektora u jednoj firmi

konferencija “women in banking”

Na konferenciji će govoriti i Nives Vreto, predsjednica Uprave PBZ Leasinga. Njeno penjanje na korporativnoj ljestvici u PBZ Leasing-u počelo je odmah nakon završetka fakulteta na poziciji pripravnice u Odjelu naplate. Samo 4 godine nakon toga popela se na poziciju voditeljice naplate u SSP-u, da bi 2011. godine postala pomoćnica direktora za grupu poslova II – charter i financiranje plovila.

Dalje je uspon tekao vrlo brzo, u roku od godinu dana postala je pomoćnica direktora marketinga i razvoja proizvoda, a još joj je samo godina dana trebala da sama postane direktorica u istom tom odjelu. 2014. je godine postala i direktorica prodaje i ugovaranja, a na toj je poziciji ostala do 2018. godine. U ožujku te godine postala je članica Uprave, a već u kolovozu i predsjednica Uprave.

Na ovom predavanju naziva “Punim jedrima do cilja”, podijelit će svoj poslovni put od školovanja preko zaposlenja i do današnjeg radnog mjesta. Ovo je njezina priča, puna iskustva i savjeta u kojima će se svatko pronaći.

IT sektor – sektor za žene

Da je IT definitivno karijera za žene potvrdit će i Barbara Cerinski. Barbara je rođena u Rijeci gdje je stekla i diplomu pri Ekonomskom fakultetu. Svoju karijeru je započela u tvrtki T-Mobile Hrvatska, gdje je vrlo brzo preuzela vodstvo nad financijskim odjelom specijaliziranim za naplatu potraživanja od klijenata.

women-in-finance

Nakon deset godina u tvrtki T-Mobile, karijeru je nastavila u tvrtki EOS Matrix koja je tada bila nova na hrvatskom tržištu. Od samih početaka, tvrtku je razvila do vodeće tvrtke u upravljanju potraživanjima na hrvatskom tržištu koja danas broji preko 290 zaposlenika i ostvaruje godišnji prihod od preko 68 milijuna eura. Uspješno je pokrenula poslovne operacije kao dio greenfield projekta u Bosni i Hercegovini. Tijekom svoje profesionalne karijere završila je brojne poslovne programe obuke i seminare.

Foto: privatna arhiva

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

oporezivanje napojnica

Napojnice se oporezuju? Da, ako plaćate karticom

Udruga Glas poduzetnika ovim se putem želi osvrnuti na regulaciju poreznog tretmana napojnica. S obzirom na sve češće korištenje kartičnog plaćanja...
- Advertisment -