Na konferenciji za žene u bankarstvu govorit će se strateškoj važnosti žena u budućnosti bankarskog i sektora financijskih usluga!

U posljednjih je nekoliko godine sve više i više vidljiva rastuća potreba za većim udjelom žena na najvišim pozicijama bankarskog sektora. Žene preuzimaju sve veće udjele u ekonomiji i financijama, a s time i naglo raste broj žena koje su nezadovoljne bankarskim uslugama. Konferencija „Women in banking and financial services industry“ koja će se održati 27. veljače 2020. godine u hotelu Westin, usmjerena je upravo na osnaživanje i poticanje žena da se penju sve više po korporativnoj ljestvici financijskog sektora.

Povezano:

Kuda ide budućnost bankarstva

Konferencija „Women in banking and financial services industry“ okupit će zanimljive i važne govornice bankarskog i IT sektora koje će podijeliti svoja iskustva napredovanja u tom sektoru. Jedno od važnijih predavanja održat će Marijana Puljak, javnosti poznata i kao predsjednica stranke Pametno. Marijana je diplomirala računarstvo na Fakultetu elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje u Splitu, a nakon toga je izgradila bogatu karijeru i IT sektoru, i to u bankarstvu.

U svojih 25 godina karijere Marijana je 10 provela u IT sektoru, a zatim i 15 godina u Splitskoj banci. Tamo je napredovala do direktorice odjela IT produkcije te bila odgovorna da svi sustavi banke rade 24/7. Sa sudionicama će podijeliti vrijedne karijerne lekcije koje je naučila na svojoj koži, ali i prodiskutirati o budućnosti bankarstva u vremenu fintecha.

Kako se penjati po korporativnoj ljestvici financijskog sektora u jednoj firmi

konferencija “women in banking”

Na konferenciji će govoriti i Nives Vreto, predsjednica Uprave PBZ Leasinga. Njeno penjanje na korporativnoj ljestvici u PBZ Leasing-u počelo je odmah nakon završetka fakulteta na poziciji pripravnice u Odjelu naplate. Samo 4 godine nakon toga popela se na poziciju voditeljice naplate u SSP-u, da bi 2011. godine postala pomoćnica direktora za grupu poslova II – charter i financiranje plovila.

Dalje je uspon tekao vrlo brzo, u roku od godinu dana postala je pomoćnica direktora marketinga i razvoja proizvoda, a još joj je samo godina dana trebala da sama postane direktorica u istom tom odjelu. 2014. je godine postala i direktorica prodaje i ugovaranja, a na toj je poziciji ostala do 2018. godine. U ožujku te godine postala je članica Uprave, a već u kolovozu i predsjednica Uprave.

Na ovom predavanju naziva “Punim jedrima do cilja”, podijelit će svoj poslovni put od školovanja preko zaposlenja i do današnjeg radnog mjesta. Ovo je njezina priča, puna iskustva i savjeta u kojima će se svatko pronaći.

IT sektor – sektor za žene

Da je IT definitivno karijera za žene potvrdit će i Barbara Cerinski. Barbara je rođena u Rijeci gdje je stekla i diplomu pri Ekonomskom fakultetu. Svoju karijeru je započela u tvrtki T-Mobile Hrvatska, gdje je vrlo brzo preuzela vodstvo nad financijskim odjelom specijaliziranim za naplatu potraživanja od klijenata.

women-in-finance

Nakon deset godina u tvrtki T-Mobile, karijeru je nastavila u tvrtki EOS Matrix koja je tada bila nova na hrvatskom tržištu. Od samih početaka, tvrtku je razvila do vodeće tvrtke u upravljanju potraživanjima na hrvatskom tržištu koja danas broji preko 290 zaposlenika i ostvaruje godišnji prihod od preko 68 milijuna eura. Uspješno je pokrenula poslovne operacije kao dio greenfield projekta u Bosni i Hercegovini. Tijekom svoje profesionalne karijere završila je brojne poslovne programe obuke i seminare.

Foto: privatna arhiva

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

Bright Horizons srednja škola

Zagrebačka škola u kojoj njeguju mindfulness i holizam od jeseni otvara...

Međunarodna osnovna britanska škola Bright Horizons početkom ove školske godine u Hrvatskom narodnom kazalištu proslavila je desetu godišnjicu postojanja te je...
- Advertisment -