Ljetni znanstveni kampovi za kvalitetne i edukativne ljetne praznike

Fora radionice, zagrebački projekt nekolicine entuzijasta, već skoro 2 godine osigurava zabavne i poučne znanstveno-tehnološke radionice, evente, rođendane i kampove na kojima djeca sa interesom za prirodne znanosti i tzv. STEM (Science, Technology, Engineering, Math) mogu razvijati i njegovati svoj interes i svoj znanstveni dar.

Ljetni znanstveni kampovi za male znanstvenike, istraživače, izumitelje i genijalce

Ljetni znanstveni kampovi osmosatni su program namijenjen djeci 7-12 godina. Svaki ciklus traje od ponedjeljka do petka, od 8 ujutro do 16 sati poslijepodne, a od ovog proljeća uz Fora radionice u kampovima sudjeluje i zaprešićki Guba studio, mlada tvrtka koja na drugačiji, svjež i zabavan način djeci želi približiti učenje i znanje.

U idiličnom prirodnom okruženju dvorca Lužnica, nedaleko od Zagreba, i u prostoru Novih dvora, u Zaprešiću, djeca u debelom hladu stoljetnih stabala uživaju u učenju, znanstvenim igrama, ekspedicijama u šumu i puno druženja sa djecom s kojom dijele svoje znanstveno-istraživačke interese.

Ljetni znanstveni kampovi u dva ciklusa

Ove godine Fora radionice pripremile su dva ciklusa kampova.

Prvi ciklus Let, letenje, letači i znastvena čuda leta izrastao je iz stalnog dječjeg interesa i fascinacije letenjem. Kako stvari mogu letjeti, zašto stvari lete i kako je moguće da željezni avion leti samo su neka od pitanja koja preokupiraju djecu. Let, kao fascinacija ljudske civilizacije od samoga početka, nudi i bogatu povijesnu građu, zanimljive legende npr.o letaču Ikaru, grifonima, pegazima… Let u sebi skriva obilatu građu znanstvenih znanja, nudi puno mogućnosti da se djeci otkriju prirodne zakonitosti, ali i da ih se potakne na razumijevanje važnosti preciznosti, vrijednog rada i istraživanja.
Osim priče i učenja, ovaj će kamp ponuditi djeci obilje mogućnosti za promatranje letača iz prirode, ali će se raditi i modeli letjelica, puštati baloni za vrući zrak, avioni i rakete. Uz gostovanje avio-modelara i drugih entuzijasta hobby letenja djeca će uživati u upoznavanju nekih novih interesa, hobby-ja i načina provođenja slobodnog vremena.

ljetni znanstveni kampovi

U drugom tjednu kampova, koji se zove Prirodoslovno-istraživački znanstveni kamp djeca će se baviti svijetom oko sebe. Želimo saznati što sve živi u kapljici vode, kako biljke zriju i kako Sunce grije. Gradit ćemo nastambe, proučavati svojstva vode, eksperimentirati sa bojama i toplinom i ispuniti dane poučnim šumskim ekspedicijama, upoznavanjem sa stanovnicima šume i njezinim oblicima, bojama i darovima.
U predahu učenja i istraživanja djeca će se družiti, a dvorska kuhinja, odnosno kuhinja Golf restorana u Novim Dvorima pobrinut će se da gladni istraživači dobiju hranjive i zdrave obroke. U najvrućih pola sata, nakon ručka, zavući ćemo se u dvoranu i gledati poučne i zabavne znanstvene crtiće i filmove.
Djeci omiljen dio je i crtanje mind-mapa, koja pomažu da se doživljeno znanje i iskustvo pretoči u pamtljivu strukturu i tako bolje razumije i dulje pamti.

Pokretačica Fora radionica otkriva kako su radionice, rođendani i kampovi nastali kako bi zadovoljili interese njezine djece i izrastaju iz druženja sa djecom, njihovim svijetom i velikom željom za učenje i istraživanje.
Fora radionice žele pobuditi dječji interes, zapaliti iskru ljubavi za prirodne znanosti i tehnologiju, ali i motivirati djecu za vrijedno stjecanje tako važnih znanja i iskustava, potrebnih u brzom i dinamičnom digitalnom dobu.
Uz znanstveni tim, koji osmišljava programe i stoji na raspolaganju za dječja pitanja i znanstvene dileme, radionice vode i mladi učitelji i pedagozi, a na grupu od 15 djece uvijek se nalazi po dvoje voditelja.
U balansiranom rasporedu fizičke aktivnosti, učenja, druženja i odmora u prirodi vrijeme proleti jako, jako brzo, a djeca se vraćaju svojim domovima puna zanosa, entuzijazma i novih znanja koja rado pokazuju i dijele sa svojim ukućanima i prijateljima.

ljetni znanstveni kampovi

Kampovi se odvijaju od 16.6. do 11.7. i od 25.8.-5.9. Svoje mjesto možete rezervirati na brojeve telefona 099 384 72 44 (Zagreb) ili 098 980 6000 (Zaprešić), a više detalja o Fora radionicama i Guba studiju doznajte na njihovim web stranicama www.foraradionice.com, www.guba-studio.net i na njihovim Facebook profilima. Pogledajte i TV reportaže sa njihovih kampova i radionica!

Pridružite se uzbudljivom svijetu znanosti za djecu – jer znanost su izmislila djeca i potrebno je jako malo da se kroz dječju igru stekne dragocjeno, pravovremeno i motivirajuće znanje!
Najbolja potvrda kvalitete kampova su mali istraživači koji sudjeluju u svim kampovima – stalna postava sačinjava bazu poučnih kampova zbog koje tim Fora radionica uvijek mora smisliti nešto novo i drugačije – jer mali polaznici itekako dobro znaju već puno, puno stvari, a njihovi umovi gladni su novih spoznaja i znanja.

Ovakvi programi u svijetu postoje već niz godina, a od nedavno i naša djeca imaju priliku, uz športske, umjetničke i jezične talente, razvijati i one znanstvene i tehnološke!

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više