McDonald’s plaća za početnike od prosinca je iznadprosječnih 7000 kuna

I ovoga je prosinca McDonald’s Hrvatska za djelatnike u restoranima osigurao povećanje plaća, i to u prosjeku 10 posto. Dodatni je to korak u učvršćivanju pozicije McDonald’sa na tržištu rada kao stabilnog i konkurentnog poslodavca.  Prosječna neto plaća za početnu poziciju sada iznosi 7000 kuna. Svim je djelatnicima isplaćena i božićnica, a svi roditelji dobili su i novčani dar za dijete.

McDonald’s plaća porasla, a tu su i benefiti

Ukupno povećanje obuhvaća rast bruto osnovnih plaća za djelatnike u restoranima, uz dodatnu mjesečnu isplatu neoporezivog dijela, što čini ukupni prosječni rast  od 10 %. Plaća uključuje dodatke za rad poslijepodne, noću, nedjeljom, blagdanom, noću nedjeljom i noću blagdanom, a i isplaćuju se i dodatak za minuli radni staž te stimulacije, ovisno o rezultatima rada. Uz to, svi djelatnici mogu računati i na naknadu za prijevoz u punom iznosu. 

“Za početnu poziciju prosječna neto plaća, s uključenim dodacima, sada iznosi oko 7000 kuna neto, što uključuje sve – plaću, prijevoz i sve ostale dodatke, neoporezive dijelove, prigodne nagrade i druge dodatke. Kada uključimo regres i božićnicu, ta je plaća još i veća. Nastojimo da plaće kontinuirano rastu, premda nisu jedini benefit koji naši djelatnici imaju. Jasno nam je da je posao samo jedan dio njihovog života, često ne onaj najbitniji, zato smo fokusirani i na to da kolegama omogućimo da ostvare ravnotežu između poslovnog i privatnog, da stvarno žive život koji žele”, kaže Pavel Pavliček, direktor McDonald’sa Hrvatska.


Pročitajte više: U McDonald’s restoranima diljem Hrvatske dostupan vege burger


Dnevno posluže oko 40.000 gostiju

McDonald’s Hrvatska trenutno zapošljava oko 3000 djelatnika koji u 40 restorana u 18 gradova dnevno posluže više od 40 tisuća gostiju. Uz stabilnost, kontinuirani porast plaća, fleksibilno radno vrijeme i mogućnost napredovanja, u McDonald’su je jedan od benefita i ulaganje u postizanje balansa između privatnog i poslovnog života. 

“Naš tim čine studenti, umirovljenici, samohrani roditelji; ljudi koji kod nas pronalaze dobrog poslodavca u kojeg mogu imati povjerenja. Vjerujem da smo dobar primjer kako je i u Hrvatskoj  moguće raditi, za svoj rad biti adekvatno nagrađen, ostvariti ravnotežu poslovnog i privatnog života za kojom svi tragamo. I to je naš najveći uspjeh koji ove godine proslavljamo i koji ne bi bio moguć bez timskog pristupa poslu. Zato ovim povećanjem, božićnicom i darom za dijete želimo zahvaliti svim djelatnicima na predanosti i kolegijalnosti”, ističe Mario Jušić, voditelj ljudskih potencijala u McDonald’su.

Foto: PR

Ne propustite naše događaje i najnovije vijesti!

* indicates required
Zanimaju me događaji i sadržaj za:

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

Baraćeve špilje

Baraćeve špilje – piknik, šetnja i uživanje nadomak Zagrebu

Tko kaže da je Lika samo zimska destinacija? Ovaj, industrijom neoskvrnut, dio Hrvatske zbog svoje netaknute prirode možda je najljepši upravo...
- Advertisment -