Međunarodnu konferenciju o javnoj nabavi drugu godinu zaredom organizira hrvatska konzultantska tvrtka specijalizirana za EU projekte

Druga međunarodna konferencija o javnoj nabavi na temu: “Razmjena iskustava o ključnim izazovima u praksi javne nabave”, održat će se 23. i 24. svibnja 2019. u hotelu Kvarner u Opatiji.

Razmjena dobrih i loših iskustava – ključni faktori uspjeha

Ciljevi javne nabave i dalje su ostvarenje što kvalitetnijih rezultata i što veće dobrobiti za građane i zajednicu uz optimizaciju potrošnje javnih sredstava, a razmjena dobrih i loših iskustava i suradnja različitih korisnika pritom su ključni faktori uspjeha.

Konferencija u Opatiji će biti interaktivnog karaktera, a sudionici će dobiti niz primjera iz međunarodne prakse javne nabave, dobiti odgovore na niz pitanja, družiti se i razmjenjivati iskustva s domaćim i stranim stručnjacima, kao i sa svojim kolegama iz cijele Hrvatske.

Iz programa se izdvajaju teme poput:

➤ Strateško korištenje javne nabave i politike održivog upravljanja nabavom

➤ Dvije godine korištenja kriterija kvalitete – što smo naučili?

➤ Dobre i loše prakse – profesionalno istraživanje i konzultacije s tržištem

➤ E-nabava i upravljanje ugovorima

➤ Financijske korekcije u postupcima nabava na EU projektima

➤ Primjeri iskustava različitih država članica EU

Povodom konferencije direktor za EU fondove i javnu nabavu iz tvrtke Projekt jednako razvoj d.o.o., Ivan Serdarušić, istaknuo je kako područje javne nabave prolazi kroz važne promjene.

„Nastupilo je razdoblje digitalne transformacije koje javnu nabavu pretvara u gotovo posve digitalizirani proces. Transparentnost nikad nije bila veća, a dokumenti dostupniji. Javna nabava se optimizira, postaje sve više orijentirana na ciljeve, pri čemu je dobro upravljanje i odgovornost ključna zadaća javnih naručitelja.”

Ivan Serdarušić

Praksa iz inozemnog iskustva

Primjere i praksu javne nabave zemalja članica iznijet će tri stručnjaka iz Ujedinjenog Kraljevstva, Austrije i Slovenije. Na konferenciji će također govoriti i predstavnici Državne komisije za kontrolu postupaka javne nabave, Središnjeg državnog ureda za središnju javnu nabavu, Agencija za reviziju sustava provedbe programa Europske unije, Hrvatska udruga poslodavaca i drugi. Partner konferencije je Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta.

Kotizacija iznosi 1.850,00 kn + PDV te je za grupne prijave moguće ostvariti gratis kotizacije (4+1 gratis, 7+2 gratis, 10 i više kotizacija + 3 gratis). Zainteresirani se za sve detalje mogu javiti na e-mail: [email protected] ili na brojeve telefona: 01/8897 152, 01/8897 312.

Foto: Goran Kovačić

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

NB HOBBY&ART

‘Izražavanje kroz umjetnost daje posebnu vrstu zadovoljstva i slobode’

U današnjem brzom tempu života, pronalazak vremena za sebe i izražavanje kroz umjetnost postaje sve važnije. Srećom, postoji jedno mjesto koje...