Danas je Međunarodni dan dječjih prava, a zbog toga morate pogledati ovu jedinstvenu modnu reviju!

Na Međunarodni dan dječjih prava, 20. studenog, Alfa Radio je uspio organizirati jedinstvenu modnu reviju ‘Ljepota majčinstva’. Nakon Bjelovara, Daruvara i Osijeka, manifestacija je ove godine po prvi puta održana i u Zagrebu, i to u sklopu projekta ‘Ljepota obitelji’ koje su podržali Središnji državni ured za demografiju i mlade te Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.


Pročitajte više: Kako uskladiti odgoj i posao?


Revija Ljepota majčinstva

Inicijatorica ‘Ljepote majčinstva’ je pedijatrica Marija Čatipović, predsjednica Udruge Za zdravo i sretno djetinjstvo, uz koju je glavni organizator manifestacije Alfa radio, radio središnje Hrvatske. Glavni cilj projekta je promocija dojenja i majčinstva pa na revijama sudjeluju majke koje su isključivo dojile svoje mališane prvih 6 mjeseci, u skladu s preporukama UNICEF-a i Svjetske zdravstvene organizacije, a upravo im njihova djeca i čine društvo na ovoj jedinstvenoj modnoj pisti.

“Osim same ljepote žene i majke, ‘Ljepota majčinstva’ podrazumijeva i majčinu ljubav, brigu i pažnju, sve neprospavane noći, sve ono što majka daje svom djetetu. A daje, zapravo, cijelu sebe, pa i više od toga, jer žena tek kad postane majka iz sebe izvlači snagu za koju nije ni znala da je posjeduje”, rekla je Marija Čatipović.

Organzatorica i direktorica Alfa radija, Danijela Vusić, zadovoljna je jer epidemiološke mjere nisu zaustavile njihove planove. “Sretno smo što ni ove izvanredne epidemiološke prilike nisu zaustavile projekt koji već petu godinu provodimo u više hrvatskih gradova, ove godine po prvi puta i u Zagrebu. Iako je organizacija bila izazovna, uspjeli smo realizirati planirano. Snimanje i postavljanje revije online zapravo ima jednu prednost u odnosu na ranija izdanja, koja smo provodili uživo, a to je da će ‘Ljepota majčinstva’ sada biti dostupna još širem krugu ljudi putem društvenih mreža”, rekla je Danijela.

Međunarodni dan dječjih prava
Međunarodni dan dječjih prava

Tko će sve sudjelovati na reviji?

Na snimanju zagrebačkog izdanja ‘Ljepota majčinstva’ u Muzeju suvremene umjetnosti nastupilo je 20 majki s mališanima, a cjelokupni event može se pogledati na Međunarodni dan dječjih prava, 20. studenoga, od 18 sati, na YouTube kanalu Alfa radija.

“Mislim da je tema majčinstva jako važna, ne zato što smatram da bi sve žene trebale postati majke, već zato što vjerujem da se uloga majke mora još više cijeniti u društvu. Ona je jako zahtjevna i izazovna u današnje vrijeme, a ženama se nameću ogromna očekivanja. O tim se problemima treba govoriti”, rekla je Anja Alavanja Rimac, majka i jedna od sudionica revije.

Međunarodni dan dječjih prava
Međunarodni dan dječjih prava

O majčinstvu i važnosti te uloge progovorila je i pjevačica Neda Parmać koja ističe da je to najvažnija uloga u njezinom životu. “Uloga majke zasjenila je sve drugo u mojem životu, poput zanimanja, posla i sličnog. Majčinstvo mi je iz korijena promijenilo poglede na život. Ja sam majka koja je doslovno sve podredila svom djetetu, a na kraju krajeva, ništa me nije tako ispunilo kao biti majka i zato sam toliko tome posvećena”, rekla je Neda Parmać.


Pročitajte više: Stručnjakinja za razvoj djece Eva Brlek otkriva utjecaj medija na djecu!


U sklopu projekta u prosincu će biti tiskana i publikacija ‘Ljepota majčinstva’, u kojoj će biti objavljene fotografije svih majki i mališana koji su sudjelovali u ovom projektu.

Foto: PR

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

engleski jezik

Kako savladati vještinu govorenja na engleskom jeziku?

Engleski jezik vam nije problem? Gramatiku ste usvojili? Znate bezbroj riječi? Gledate filmove na engleskom jeziku bez ikakvih problema? Čitate čak...
- Advertisment -