Modernizacija rada nužna je za postizanje ravnoteže između privatnog života i karijere

U organizaciji Hrvatske udruge žena u pravnoj profesiji (HUZUPP) te uz podršku Ministarstva rada i mirovinskoga sustava (MRMS), 10. svibnja u prostorima Ministarstva održana je konferencija “Modernizacija rada kao način postizanja ravnoteže između poslovnog i privatnog života”.

Uskladiti privatno i poslovno je aktualni problem

U zemljama Europske unije, pa tako i u Hrvatskoj, trenutno je vrlo aktualna tema koja se bavi izazovima s kojima se suočavaju zaposlenici prilikom usklađivanja svojih privatnih i poslovnih obveza. Međutim, rijetko kada raspravlja se o mogućim rješenjima, konkretnim mjerama i alternativnim, novim načinima rada koji bi pridonijeli većem zadovoljstvu zaposlenika na poslovnoj i privatnoj razini.

Na konferenciji koju je inicirala Hrvatska udruga žena u pravnoj profesiji (HUZUPP) predstavljena su upravo neka od mogućih pravnih rješenja i mehanizama unaprjeđenja modernih načina rada s ciljem postizanja veće radne učinkovitosti i ravnoteže između poslovnih i privatnih obveza zaposlenika, kao što su fleksibilno radno vrijeme i rad od kuće.

modernizacija rada

Riječ je o temi od velikog interesa za radnike i poslodavce, ali i širu javnost – naročito u kontekstu pregovora koji se vode na razini Europske unije, vezano uz prijedlog nove europske Direktive o ravnoteži između poslovnog i privatnog života roditelja i skrbnika. Hrvatska treba slijediti europske trendove te aktivno u budućnosti raditi na implementaciji Direktive, a HUZUPP i Ministarstvo rada kontinuirano će surađivati na implementaciji konkretnih mjera.

U pozdravnom govoru okupljenima se obratio ministar Marko Pavić, dok je u ime Udruge okupljene pozdravila predsjednica Tarja Krehić.

modernizacija rada

„Stvaranje radne okoline koja zaposlenicima omogućuje ravnotežu između privatnog i poslovnog života predstavlja društvenu i gospodarsku nužnost jer između ostalog, predstavlja faktor privlačenja i zadržavanje današnjih generacija zaposlenika. Neki poslodavci to su prepoznali te odgovornim upravljanjem i razumijevanjem za obiteljske obaveze pridonose većem zadovoljstvu svojih zaposlenika. Cilj naše udruge je potaknuti i sve ostale, uključujući sudove i državnu upravu, na uvođenje modernih oblika rada“, naglasila je Dora Gaži Kovačević u ime HUZUPP-a.

Moderni načini rada financirani su od Europske unije

Usklađivanje obiteljskog i poslovnog života svakodnevni je izazov žena i muškaraca diljem Europe te je sve izraženija potreba da se zaposlenima omoguće preduvjeti koji će pridonijeti lakšem usklađivanju obiteljskog života i karijere. Potrebu za fleksibilnošću nameće i činjenica kako i sama digitalna transformacija gospodarstva mijenja uobičajene načine rada i poslovanja, poput fleksibilnog radnog vremena i mogućnost rada na daljinu.

Američki odvjetnik i dugogodišnji partner u međunarodnom odvjetničkom uredu Wolf Theiss u svom se obraćanju osvrnuo na moderne načine rada iz perspektive rada u odvjetništvu.

modernizacija rada

Pored predstavljanja postojećeg pravnog okvira unutar Europske unije i Republike Hrvatske, na konferenciji su izložene i mogućnosti EU financiranja projekata koji se tiču usklađivanja poslovnog i privatnog života.

Tijekom konferencije održana je panel diskusija pod nazivom “Radno vrijeme kao koncept prošlosti?” na kojoj su sudjelovali predstavnici sudova, državne uprave i korporativnog sektora. Raspravljalo se trenutnom uređenju i izazovima vezanim uz reguliranje radnog vremena, očekivanjima mladih na tržištu rada te o prijedlozima konkretnih zakonskih rješenja.

Foto:HUZZUP.com

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

Glas poduzetnika postao udruga!

Na zahtjev članova Inicijative, danas je osnovana Udruga GLAS PODUZETNIKA, koja će kao formalni predstavnik 100.000 članova, nastaviti aktivno boriti se za prava članova...