Nacionalni park Mljet – jedinstven boravak u zelenom raju

Među brojnim hrvatskim otocima kao onaj najzeleniji izdvaja se Mljet. To je mjesto povijesti, legendi i netaknute, posebne prirode koje predstavlja odličan izbor za sve one željne odmora i odmaka od brzog lifestylea. Saznajte zašto!

Bogata povijest otoka

Ovaj najšumovitiji otok Jadrana spominje se u grčkim spisima još u 4. stoljeću prije Krista, a brojni potopljeni brodovi uz njegovu obalu dokaz su da su pomorci već davno prepoznali njegovu posebnost. Sačuvane su i mnoge utvrde iz ilirskog doba koje čine njegovu vrijednu baštinu i predstavljaju savršene lokacije za upoznavanje Mljeta.

nacionalni park

Njegova jedinstvenost skriva se u netaknutoj prirodi koja poziva na istraživanje. Bujna vegetacija otoka pribavila je Mljetu već u antičko doba naziv „zeleni otok“ . Izdvojen i nedirnut, ovaj otok mistike, maslina, vinove loze i bogatih šuma idealan je za spokojno uživanje i odmor od užurbane svakodnevice.

Najstariji morski park

Nacionalni park Mljet obuhvaća velik dio otoka i predstavlja najstariji morski park u cijelom Mediteranu. U njegovom sastavu nalazi se nekoliko naselja, dva slana jezera, benediktinski samostan na otočiću Svete Marije, kao i najbolje prirodno sidrište cijelog Jadrana.

Bogata kulturno-povijesna baština i njegov bujni biljni svijet te jedinstveni panoramski izgled razvedenih obala, klifova, hridina i brojnih otočića zaslužni su za dobivanje statusa nacionalnog parka.

Jedinstveni geološki i oceanografski fenomen u kršu i fascinantan sustav slanih jezera čini Mljet posebnom lokacijom, ne samo u našim, već i u svjetskim razmjerima.

Posjet Nacionalnom parku Mljet moguć je brodskom linijom iz Dubrovnika te brojnim turističkim brodovima iz Splita, Korčule i Hvara.

Boravak u srcu nacionalnog parka

Matana Chano je kompleks apartmana koji se nalazi u selu Polače u središtu nacionalnog parka Mljet. Smješten je u neposrednoj blizini mora, ali i ostataka rimske palače.

U svojem sastavu ovaj kompleks ima šest novouređenih apartmana nazvanih prema vjetrovima koji nude sve što je potrebno za ugodan boravak. Odaberite onaj idealan za vaše potrebe i prepustite se uživanju u ovom zelenom području. Panoramski pogled s terase apartmana osigurava zadovoljstvo i mogućnost za stvaranje nezaboravnih uspomena.

Ovdje možete uživati u raznim vanjskim aktivnostima poput vožnje bicikla, pecanja i ronjenja, ali i pronaći mir u netaknutoj prirodi. Otkrijte skrivena mjesta Mljeta gdje možete ponovno pronaći i – sebe.

Women in Adria članice ostvaruju poseban popust od 10% na rezervaciju smještaja preko agencije Dominium Travel

Foto: Dominium Travel

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više