Najbolje hrvatske tajnice dolaze iz AKD-a, Unikom-a i Slovenskog doma KPD Bazovica

Časopis Poslovni savjetnik devetu godinu za redom organizirao je tradicionalnu nacionalnu konferenciju poslovnih tajnika/ica, voditelja/ica ureda i administrativnih djelatnika koja se ove godine održala u zagrebačkom kongresnom centru Antunović.

U sklopu edukativne konferencije dodijeljene su i godišnje nagrade „NajTajnica.hr“ za 2017. godinu. Nagrada se dodijelila u tri jednako vrijedne kategorije: za male i srednje tvrtke, velike tvrtke te za javne institucije.

Dodijeljene godišnje nagrade „NajTajnica.hr“ za 2017. godinu

Proglašeni laureati izbora „NajTajnica.hr“ 2017. godine su u kategoriji malih i srednjih tvrtki Andrijana Adžić iz tvrtke Unikom d.o.o., u kategoriji velikih tvrtki Andreja Lavicki iz tvrtke AKD d.o.o. te u kategoriji javnih institucija Eva Ciglar iz Slovenskog doma KPD Bazovica.

Časopis Poslovni savjetnik godinama radi na afirmaciji tajničke struke te dodatnoj edukaciji svih administrativnih djelatnika. Tajnički poslovi često puta nedovoljno su cijenjeni te stigmatizirani kako se radi isključivo i samo o ženskom poslu. To je zaista nepotrebno jer su tajnički poslovi vrlo važni, složeni i zahtijevaju visok stupanj obrazovanja te znanje i po nekoliko stranih jezika.

Tajnici, odnosno tajnice, možda ne vode ključne pregovore, no imaju bitnu ulogu u pregovaračkom timu i mogu utjecati na donošenje konačnih odluka svojih šefova, odnosno šefica, stoga se i često puta nazivaju produženim rukama menadžera.

Ovogodišnji laureati nagrade NajTajnica.hr rekli su kako su izuzetno sretne osobe jer rade posao kojeg vole, stalno se educiraju, govore strane jezike, ljubazni su, susretljivi, imaju izražene komunikacijske vještine, poštuju rokove, ažurno rješavaju probleme i ne idu kući dok ne završe sve što treba.

Posjetitelje su i ove godine dočekala korisna i zanimljiva predavanja, od kojih izdvajamo predavanja Brune Šimleše, Nikše Sviličića, Kristine Ercegović, Marka Alerića, Darka Balaša i Marije Novak Ištok..

Tako su sudionici imali priliku naučiti što je pozitivna sebičnost, koje su komunikacijske vještine tajničkog posla, kako biti sretan i ispunjen u poslu, kako upravljati informacijama te kako vrijeme na poslu najbolje iskoristiti.

Trener i promotor zdravog života Mario Valentić tajnice je razgibao u okviru Healthy fit programa.

“Drago mi je da se mijenja svijest u društvu o položaju tajnica u tvrtkama”

„To je svakako jedno lijepo priznanje za dugogodišnji rad kao tajnica – 17 godina u Siemensu i sad gotovo osam godina u AKD-u. Jedna potvrda dugogodišnjeg truda i zalaganja za što brži protok informacija i dokumenata, održavanja radne atmosfere, rješavanja problematičnih situacija. Jako sam zadovoljna takvim priznanjem i zahvaljujem svima koji su me izabrali“, rekla je Andreja Lavicki iz tvrtke AKD d.o.o.

„Mislim, da uspjesi (općenito u životu) izgrađuju i oblikuju ljude. Sa svakim uspjehom, potvrdom, pohvalom i postignućem smo bogatiji i ispunjeniji, kao da je život jedno veliko stepenište, kojim se penjemo svakim danom preko nižih i viših stepenica. I ovu nagradicu smatram kao jednu malu stepenicu u svom životu, na koju sam stala s ponosom, jer je časna potvrda da u Slovenskom domu, Kulturno-prosvetnom društvu „Bazovica“ radimo dobro“, istaknula je Eva Ciglar iz Slovenskog doma  KPD Bazovica d.o.o.

„Izuzetno mi je drago da se mijenja svijest u društvu o položaju tajnica u tvrtkama. Ono od čega drugi ljudi često zaziru, ja volim, jest komunikacija sa ljudima i pomagati im u okviru mogućnosti, imati socijalnu i emotivnu inteligenciju te voljeti svoj posao smatram potrebnim. Najviše sam radila na sebi i svojem samopouzdanju. Kolege me često smatraju motivatorom, a onda je ova nagrada samo još jedan motiv meni osobno i potpora za daljnji rad i usavršavanje“, naglasila je Andrijana Adžić iz tvrtke Unikom d.o.o.

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više