Najviše rangirana članica Republikanske stranke glasala za opoziv Trumpa!

Donald Trump je opozvan s 223 glasa “za” i 197 “protiv”, a time je postao prvi predsjednik koji je opozvan dvaput. Zastupnički dom odlučio je tražiti opoziv Trumpa nakon što su njegovi pristaše prije tjedan dana provalili u Kongres i izazvali nasilje u kojemu je poginulo petero ljudi, navodi HRT. Iako je do isteka njegovog mandata ostalo još sedam dan, njegovi najbliži suradnici su mu počeli okretati leđa.

Predvodnice u onima koji napuštaju Trumpa su žene na visoko rangiranim pozicijama. Prije nekoliko dana najveći udarac Trumpu je zadala Elaine Chao, prva članice Vlade i najviše rangirana osoba u Trumpovoj administraciji.


Pročitajte više: Neredi u Americi otjerali prvu članicu Vlade i druge Trumpove suradnice!


Za opoziv Trumpa sinoć je glasala Liz Cheney, najviše rangirana žena u Republikanskoj stranci, koja je istaknula kako do nasilne i smrtonosne pobune na Kapitolu ne bi došlo bez njega, prenosi Women’s Agenda.

Ona je članica Kongresa iz treće kuće te predstavnica Wyominga, a u utorak je najavila da će glasati za opoziv snažno sročenom izjavom u kojoj je istaknula da je poticanje napada Donalda Trumpa velika izdaja od strane američkog predsjednika. “Predsjednik SAD-a pozvao je ovu svjetinu, okupio svjetinu i zapalio plamen ovog napada. Sve što je uslijedilo bilo je njegovo djelo”, navodi Cheney.

“Ništa se od ovoga ne bi dogodilo bez predsjednika. Predsjednik je mogao odmah i snažno intervenirati kako bi zaustavio nasilje. Nije ”, rekao je Cheney. “Nikad nije došlo do veće izdaje predsjednika Sjedinjenih Američkih Država svog ureda i svoje zakletve Ustavu. Glasat ću za opoziv predsjednika.”


Pročitajte više: Je li tweet kćerke ‘krivac’ za odlazak najbliže Trumpove savjetnice?


Nakon što je izglasan drugi opoziv američkog predsjednik Trumpa, on je objavio video u kojem je osudio nasilje u Kongresu i prozvao pristaše da ne sudjeluju u nasilju tijekom inauguracije Joea Bidena.

Washington se priprema za moguće prosvjede Trumpovih pristaša uoči i na dan inauguracije. Na ulicama glavnog grada SAD-a podignute su zaštitne ograde, policija patrolira na svakom uglu, a Washington trenutačno štiti više američkih vojnika negoli što ih sudjeluje u misijama u Afganistanu i Iraku.

Foto: Facebook/ Liz Cheney

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

eko poljoprivreda

Eko poljoprivreda je novi smjer Nestlea, do 2025. koristit će proizvode...

Nestlé je povodom obilježavanja desete godišnjice od pokretanja NESCAFÉ plana najavio nove globalne obaveze koje se vežu uz brand kave NESCAFÉ,...
- Advertisment -