Novi Epsonov sustav RIPS štedi do 95 % energije i 99 % otpada, ispisuje do 84 tisuće stranica bez zamjene tinte

S novim Epsonovim višenamjenskim uređajem WorkForce Pro WF-C869RDTWF tvrtke mogu uštedjeti do 95 posto u potrošnji energije te čak do 99 posto otpada. Problem praznog hoda nestaje s mogućnošću ispisa do 84 tisuće stranica bez izmjene tinte.

Tvrtke su danas opterećene ne samo užurbanim poslovanjem već i potrebama održavanja uredskih uređaja, a novi WF-C869RDTWF odgovara na taj problem smanjenjem praznog hoda radi održavanja do 94 posto. sve ovo omogućuje novi Epsonov sustav Replaceable Ink Pack System (RIPS) koji drastično smanjuje potrebu za izmjenom tinti.

RIPS drastično smanjuje potrebu za izmjenom tinti

Ovaj višenamjenski uređaj u boji (MFP) ispisuje do formata A3 i pomaže u povećanju produktivnosti. Prvu stranicu ispisuje vrlo velikom brzinom (First Page Out Time – FPOT), trostruko brže u odnosu na konkurencijske proizvode1, jer mu nije potrebno vrijeme za zagrijavanje.

Konstrukcija upravljačkog zaslona inspirirana je dizajnom pametnih telefona, a korisničko sučelje intuitivno je i jednostavno za uporabu. Kao pisač za radne skupine ovaj uređaj ujedno smanjuje razdaljinu hoda djelatnika prilikom preuzimanja dokumenata s pisača.

RIPS

Sustav znatno smanjuje negativan utjecaj na okoliš te tako pomaže tvrtkama u postizanju DOP (CSR) ciljeva. Ovaj tintni višenamjenski uređaj troši do 95 posto manje energije u odnosu na konkurencijske proizvode1 jer njegov rad ne iziskuje zagrijavanje.

Navedene uštede omogućava uporaba glave pisača PrecisionCore; najnaprednije Epsonove konstrukcije za potrebe poslovnih korisnika. PrecisionCore ne samo da štedi energiju već se odlikuje i brzinom, kvalitetom, pouzdanošću i učinkovitošću. U odnosu na laserske pisače  i fotokopirne uređaje ovaj model donosi 99-postotno smanjenje otpada1 – inovacijama u pakiranju i logistici. Može ispisivati na više vrsta medija, od recikliranog papira, glossy medija, do omotnica i etiketa.

Model WF-C869RDTWF konstruiran je a potrebe poslovnih korisnika te nudi softver i alate za različite primjene, kako za direktora tako i za administratora i za IT odjel. Aplikacija Email Print for Enterprise donosi nove mogućnost zaštite privatnosti pri ispisu dok aplikacija Epson Device Admin omogućava konfiguraciju i upravljanje na daljinu te tako štedi dragocjeno radno vrijeme stručnjacima iz IT odjela.

RIPS

Aplikacija Document Capture Pro još je jedan besplatan softverski alat s naprednim  mogućnostima skeniranja. Podrška za NFC i WiFi-DirectTM omogućava ispis s mobilnih uređaja u slučaju da korisnik nije pri svom radnom stolu. Na sve to nadovezuju se neovisne softverske aplikacije (Epson Open Platform) kao što je softver za upravljanje ispisom PaperCut.

Robert Robinson, voditelj proizvoda u tvrtki Epson Europe, kaže: “U Epsonu shvaćamo širinu problema s kojima se suočavaju poslovni korisnici, od potrebe za povećanjem produktivnosti, smanjenja negativnog utjecaja na okoliš, do općeg održavanja učinkovitosti poslovanja. Konstruirali smo model WF-C869RDTWF kako bismo pomogli poslovnim  korisnicima u svladavanju tih izazova, uz uštedu do 95 posto energije, 99 posto otpada1 te smanjenju praznog hoda uz ispis do 84 tisuće stranica s jednim kompletom tinti.”

Višenamjenski uređaj WF-C869RDTWF biti će dostupan na tržištu od ožujka 2017.

RIPS

Ključne značajke:

 •  Ultra visok kapacitet tinte od 86 tisuća crno-cijelih stranica i 84 tisuće stranica u boji
 • Brzina ispisa do 35 ppm crno-bijelo i u boji (24 ppm ISO)
 • Automatski obostrani ispis
 • Maksimalan kapacitet od 1835 listova (stranica)
 • Epsonove aplikacije za mobilni ispis Connect
 • Gigabit Ethernet / Wi-Fi DirectTM / NFC
 • Skeniranje u e-mail, FTP i mrežne direktorije bez uporabe osobnog računala
 • PDL, uključujući napredne postavke PCL 5 i 6 (offset, skip blank page, font), te PostScript 3
 • Konfiguriranje putem weba
 • Podrška za LDAP adresar
 • USB direct print & scan
 • Standalone reverse order from mainframe – rekonfiguriranje ispisnih zadataka poslanih sa starijih mainframe računala
 • Tehnologija PrecisionCore
 • Uvlakač dokumenata za automatski obostrani ispis (ADF)
 • Obostrano skeniranje iz jednog prolaza uz ADF
 • Dodirni ekran u boji jednostavan za korištenje
 • Kvalifikacija ENERGY STAR

Foto: Epson

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više