Lisinski na ovogodišnji advent dovodi Orašara kakvoga do sada niste vidjeli!

Najpoznatiji i najtraženiji zimski balet, obogaćen impresivnim svjetlosnim i specijalnim efektima uz čarobnu glazbu Petra Iljiča Čajkovskog, 15. prosinca stiže na pozornicu Lisinskog.

Moderno izdanje

Orašar u Lisinskom božićna je bajka ispričana baletnom koreografijom jednog od najpoznatijih koreografa. Radi se o baletnom majstoru i laureatu mnogobrojnih nagrada i međunarodnih priznanja – Valeriju Petroviču Kovtunu. Tradicionalnoj Kovtunovoj koreografiji baletna trupa Ukrainian Classical Ballet dala je moderniji izgled. Njezini su solisti zaslužni umjetnici Ukrajine te nositelji brojnih baletnih nagrada i priznanja.

Gledatelji će tako, u priči o djevojčici Marie koja ispod bora pronalazi nesvakidašnji dar, drvenog orašara kojim se razbijaju orasi te s njime proživi čudesne dogodovštine u svijetu mašte, uz glazbu Čajkovskog moći doživjeti svijet potpuno različit od našega.

Spoj tradicije i moderne koreografije

Ukrainian Classical Ballet u svom umjetničkom izražavanju čuva tradiciju klasičnog baleta, dok u svojim pokretima spremno prihvaća elemente moderne koreografije. Većinu navedenih umjetnika naša je publika već imala priliku gledati u baletima poput Radio &Juliet, Quatro te u The Great Gatsby baletu. Izvedbe su to za koje se uvijek tražila ulaznica više. Publika diljem svijeta uvjerila se u kvalitetu njihove izvedbe Orašara i zbog toga su samo prošle godine predstavu izveli više od sedamdeset puta na brojnim lokacijama Europe i Kine.

Velika božićna bajka u Lisinskom zasigurno će svima pružiti nezaboravan doživljaj u doba adventa, obogaćen vrhunskom umjetničkom postavom i impresivnim produkcijskim zahtjevima koji se u potpunosti mogu realizirati i pravilno proživjeti jedino u hramu glazbe.

Ulaznice po cijenama od 180, 210, 240, 270 kn te 300 kn za VIP i 350 kn za VIP+ dostupne su na blagajnama Lisinskog i online. VIP+ ulaznice uključuju druženje i piće s umjetnicima nakon predstave, promotivnu majicu i torbu Lisinskog te poklon iznenađenja.

Foto: PR

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

UGP konferencija

UGP konferencija i ove godine okuplja stručnjake, vizionare i entuzijaste

Mjesto gdje se susreću inovacije, strateško razmišljanje, slave dosadašnji uspjesi i postavljaju temelji za budućnost hrvatskog poduzetništva. Sve ovo objedinila je...