Poslovna anđelica i majka 11 djece Allyson Reneau dokaz je da nikad nije prekasno za slijediti svoje snove

Uspješna poduzetnica iz Amerike, Allyson Reneau ovih je dana u Zagrebu. Razlog tome je sudjelovanje na EBAN Winter University u Zagrebu.

Osim što je vlasnica sportskog centra u kojem se više od 400 mladih talentiranih sportaša pripremalo za Olimpijske igre, i što je tri godine svakog tjedna putovala 7000 kilometara iz Oklahome kako bi stigla na predavanja na Harvardu na kojem je magistrirala međunarodne odnose, ova je žena zanimljiva i iz razloga što je osim uspješne karijere i majka 11 djece.

Superžena iz NASA-e

Mnogi se pitaju kako uz ovakav bogati poslovni život uspjeva održavati i privatni. Naime, kako je diplomirala i na Međunarodnom sveučilištu za svemir u Montrealu, kojeg sponzorira NASA, sada predaje svemirsko poduzetništvo. Također, pohađala je i glazbenu školu Julliard u New Yorku gdje je studirala piano. Uz to, ova 55-godišnjakinja ima i letačku dozvolu za upravljanje zrakoplovima.

Allyson je stvarno superžena koja može mnogima služiti kao inspiracija. Nakon što je 15 godina provela kao kućanica i odgajala svojih devetero djevojčica i dvojicu dječaka, otvorila je svoj sportski centar, a nakon 30 godina nastavila sa studiranjem kojeg je prekinula zbog prve trudnoće. Iako je obećala sebi da će se vratiti na fakultet kada joj dijete navrši 5 godina, nakon toga dobila je njih još 10. U dobi od 50 godina, odlučila je ostvariti svoj san.

superžena_iz_NASA-e1

15 godina bila kućanica pa ušla u poduzetničke vode

Za Today je priznala kako joj je prvi dan kad se vratila na fakultet bilo zastrašujuće i kako je željela odustati. Kada je ušla u dvoranu, kolege su mislili da je profesorica. Dok je ona nosila papir i olovku, ostali su studenti imali prijenosna računala. No, svejedno je preživjela i uspjela diplomirati.

O učenju ne bi razmišljala sve do kasno u noć, kad bi nakon svih obaveza našla vremena za to. I uspjela je. I sve to s minimalnim stresom i cijelo vrijeme s osmijehom na licu.

U intervjuu za Dnevnik.hr otkrila je kako poduzetnike potiče da se okruže pozitivnim ljudima koji ih podižu i vjeruju u njih, a ne ruše.  „Život nije bajka, rušit će vas i brisat ćete pod svako malo. No, morate se ustati, riješiti se obeshrabrenja i nastaviti dalje. Kada postignete taj cilj, to će vam puno značiti.“

Allyson je pokazala kako nikad nije prekasno za slijediti svoje snove, a osim što može biti uzor svojoj djeci, može biti i svima koji se ne usude riskirati i učiniti nešto za sebe.

Foto: Komunikacijski laboratorij

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

1 KOMENTAR

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više