“Zaposlio sam suprugu i karijera mi nikad nije bila uspješnija!”

Prošle jeseni, budući da je dugogodišnja dadilja krenula na fakultet, jedan muškarac zaposlio je svoju suprugu kao dadilju. On i supruga tako su postali poslovni i privatni partneri. Suprugino ime je Luisa, u kasnim 20-ima je i dolazi iz Brazila. Htjela je raditi najmanje 25 sati tjedno te je tražila veliku satnicu na što je on pristao iako mu je proračun bio tijesan. Danas to smatra najboljom odlukom koju je donio u životu!

Povezano: 4 stvari koje poduzetnice moraju izbjeći kako ne bi ugrozile brak

Budući da je po zanimanju odvjetnik, sati uvijek predugo traju te je stres iznimno visok. Sukladno tome, ne očekuje se ništa manje od savršenstva. Bez obzira na sve ključne čimbenike ovog posla, uvijek pokušava održati ravnoteža s obiteljskim životom. Budimo iskreni, to je gotovo nemoguće, pogotovo ako su djeca mala i zaista trebaju oba roditelja u svom životu. Skoro je nedostižno biti izvrstan odvjetnik i izvrstan otac u isto vrijeme, barem se tako većini čini.

Dodatno vrijeme omogućuje napredak u poslu

Ipak, Luisa mu je to uspjela omogućiti. Kada bi trebao izdvojiti više vremena za posao, supruga mu je to omogućila. Briga o obavljanju posla u zadanom vremenu smanjila se, kao i užurbano jurenje kući kako bi stigao do 17:00 sati odbaciti kćer na plesni tečaj ili doći točno u sekundu na sinovu utakmicu baseballa. Nestala je briga o čišćenju dječje sobe, odlasku u kupovinu nove odjeće, kupnji namirnica za večeru te kuhanju iste. Postoji još bezbroj stvari oko kojih se prestao brinuti.

Uz više vremena i prostora za odmaranje mozga, uspio je postati još uspješniji u poslu kojeg radi. Uspješno se noseći sa stresom, putovanjima i vremenom jer mu je Luisa bila vjetar u leđa kod kuće, odrađivao je sve zadatke te je imao dovoljno elana za nove. Uspio je provoditi više vremena na poslovnim sastancima i putovanjima, čak je preuzeo i vodeću poziciju. Ljudi u tvrtki htjeli su da preuzme još veću odgovornost i zaduženja što se činilo kao nadolazeće slavlje za sve.

Poslovni i privatni partneri stvaraju uspjeh

Imajući tu slobodu, nesumnjivo je omogućena bolja efikasnost i koncentracija na posao. Velika je ušteda vremena znati da nije potrebno razvažati djecu po raznim aktivnostima, brinuti se o njihovom jelu i odjeći kao i o mnogim drugim kućanskim poslovima koji oduzimaju mnogo energije. No nedavno se njegova supruga vratila školovanju.

Povezano: Brak s dvije karijere i dalje nosi neravnopravnost u podijeli kućanskih poslova

Luisa se vratila obrazovanju onda kad se njegova uzlazna putanja činila nezaustavljivom. Ponovno se pojavio poznati osjećaj manjka vremena i nedovoljne produktivnosti te je zamah stao. Smatra kako je supruga neprocjenjiva i želi ju natrag za svoju zaposlenicu!

Foto: Unsplash

Želite koristiti pogodnosti našeg Networka? Pridružite nam se!

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

kupanje za vrijeme menstruacije

Kako uživati u plivanju tijekom menstruacije?

Sezona plivanja samo što nije počela. Dok će se neki kupati ​​u morima ili oceanima, drugi će uživati ​​u prirodi; u...
- Advertisment -