Predstavljena Povelja o priznavanju kompetencija stečenih volontiranjem

Poveljom koju je potpisalo 23 poslodavaca, udruga te obrazovnih institucija mladim volonterima će se priznavati kompetencije stečene volontiranjem.

Vrednovanje i priznavanje kompetencija stečenih volontiranjem

Mreža mladih Hrvatske, Volonterski centar Zagreb i Sveučilište u Rijeci, u partnerstvu s Hrvatskom udrugom poslodavaca predstavili su Povelju o priznavanju kompetencija stečenih volontiranjem. Povelju su potpisale 23 tvrtke, udruge te obrazovne institucije.

„Potpisivanjem Povelje ostvaren je i cilj projekta „Prema punim potencijalima – Volontiranje osnažuje ljude i zajednice” u sklopu kojeg smo organizirali današnju konferenciju. Zahvaljujući partnerima na projektu i potpisnicima Povelje nastavit ćemo na njemu raditi i dalje – podizati razinu javne svijesti o važnosti volontiranja te njegovim dobrobitima za pojedince i zajednice te doprinositi priznavanju kompetencija stečenih volontiranjem“, istaknula je voditeljica projekta Anamarija Sočo.

Povelja_o_priznavanju_kompetencija_stecenih_volontiranjem_2

Poveljom se poslodavce i obrazovni sektor potiče na priznavanje i vrednovanje kompetencija stečenih volontiranjem u procesu ostvarivanju punih ljudskih potencijala. Tako se usvajaju standardi i dobre prakse u procesima zapošljavanja, profesionalnog usavršavanja i napredovanja na radnom mjestu koji počivaju na prepoznavanju važnosti volontiranja te njegovih dobrobiti za pojedince, organizacije, zajednice i cjelokupno društvo. Vrednovanje kompetencija stečenih volontiranjem također nudi brojne mogućnosti u obrazovanju studenata te za njihovu mobilnost u obrazovnom sustavu.

„Volontiranjem se stječu vrijedne kompetencije kojima se nadograđuju znanja i vještine stečene u okviru formalnog obrazovanja osobe. HUP, krovna organizacija poslodavaca, želi podići svijest privatnog sektora o značaju volontiranja kao alata ljudskih potencijala u odabiru stručnog kadra, ali i kao značajku u osobnom razvoju pojedinca. Neke od važnijih kompetencija koje se usvajanju volontiranjem sigurno su motiviranost, odgovornost, komunikacijske vještine, inicijativa i poduzetnički duh – sve su to vrijednosti i odlike koje razvijaju uspješni poslodavci i poduzetnici“, izjavio je glavni direktor Hrvatske udruge poslodavaca, Davor Majetić.

Povelja_o_priznavanju_kompetencija_stecenih_volontiranjem_1

Poslodavci koji su potpisali Povelju prepoznali su potencijal volontiranja u razvoju boljeg društva, a time istovremeno poboljšavaju svoj učinak u izgradnji ljudskih potencijala te grade pozitivan imidž svoje tvrtke. Obrazovne ustanove potpisnice Povelje stvaraju poticajno okruženje za razvijanje punih potencijala svojih studenata te uspješno ispunjavaju svoju društvenu misiju.

Foto: Abrakadabra komunikacije

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

konferencija za poduzetnice Korčula

Poduzetnice, na Korčuli raspravljamo o gorućim izazovima u turizmu

Poduzetnici svakodnevno iznova promišljaju o tome kako poboljšati zadovoljstvo svojih klijenata. Kako se istaknuti u moru konkurencije i kako uspostaviti kontakte...