Upišite program usavršavanja za Voditelja pripreme i provedbe EU projekata

Želite naučiti kako napisati i pripremiti projektni prijedlog, a da Vam se pritom stečeno znanje upiše u radnu knjižicu? Zanimaju vas ESI fondovi i programi Unije, no ne znate kako „povući“ sredstva iz istih? Želite učiti od konzultanata s portfoliom većim od 200 milijuna eura i raditi na praktičnim primjerima?

Upišite program usavršavanja za Voditelja pripreme i provedbe EU projekta pri prvom hrvatskom učilištu specijaliziranom za fondove EU – Učilištu EU PROJEKTI koje je nastalo na temelju dugogodišnjeg iskustva jedne od najpoznatijih konzultantskih tvrtki u Republici Hrvatskoj – obrta za poslovno savjetovanje EU PROJEKTI s portfoliom projekata većim od 200 milijuna eura.

Voditelj pripreme i provedbe EU projekata

Ovaj program je namijenjen širokoj populaciji građana koji žele naučiti pripremati i provoditi projekte financirane iz fondova EU prema pravilima za financijsku perspektivu 2014. – 2020. i koji žele steći konkretna i praktična znanja.

Sastoji se od teoretskog i većinom praktičnog dijela, a uključuje 63 sati predavanja na kojima se savladava terminologija i metodologija pripreme i provedbe projekata financiranih iz fondova EU, kao i 103 sata praktičnih vježbi koje polaznicima pomažu u praktičnom svladavanju zadataka potrebnih za pripremu i provedbu projekta.

Polaznici će posebno će naučiti:

  1. Analizirati natječajnu dokumentaciju i provjeriti prihvatljivost prijavitelja, aktivnosti i troškova.
  2. Izvršiti ključne analize kao preduvjet za pripremu projekta (SWOT, PEST, analiza dionika, analiza problema i problemsko stablo, analiza strateškog i zakonodavnog okvira).
  3. Formulirati projektne ciljeve, rezultate i identificirati aktivnosti u skladu s prethodno provedenim analizama te izraditi Gantogram aktivnosti.
  4. Odrediti ključne aspekte održivosti projekta i opisati doprinos horizontalnim pitanjima kao što su jednake mogućnosti, zaštita okoliša i slične.
  5. Identificirati sve projektne troškove, odvojiti prihvatljive od neprihvatljivih, pripremiti tablicu proračuna, odrediti udjele u financiranju i novčani tok projekta.
  6. Pripremiti projektnu dokumentaciju u administrativnom smislu, dostaviti ju ugovornom tijelu, provesti postupak čišćenja proračuna i ugovaranja.
  7. Provesti projekt u potpunosti u skladu s općim i posebnim pravilima ugovora, izraditi interimne izvještaje i završni izvještaj.
  8. Pripremiti i pravilno provesti postupke javne nabave u skladu s novodonesenim pravilima.
  9. Završiti vlastiti projekt na temelju prethodno odrađenih predavanja, vježbi i simulacija uz mogućnost prijave na jedan od otvorenih natječaja.
  10. Provesti postupak evaluacije projekta.

Voditelj_pripreme_i_provedbe_EU_projekata_2

Posebna pažnja poklanja se praktičnom radu s konkretnom natječajnom dokumentacijom, situacijskim testovima u kojima se simuliraju stvarne situacije koje se događaju u pripremi i provedbi projekata, izradi konkretnog projektnog prijedloga koji će polaznici „braniti“ na završnom ispitu i otkrivanju malih trikova kojima se u praksi služe iskusni konzultanti.

Svi programi Učilišta verificirani su od strane Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih i Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, a svaki polaznik koji uspješno završi program dobit će uvjerenje koje se upisuje u e-radnu knjižicu.

Detaljne informacije o programu i načinu upisa saznajte na sljedećoj poveznici, a ovdje možete vidjeti što su o nama rekli naši dosadašnji polaznici!

Kontktirajte nas na broj telefona 01/ 5534 848, putem e-maila na [email protected], putem internetske stranice www.uep.hr ili nas potražite na Facebooku pod nazivom Učilište EU PROJEKTI!

Veselimo se našem zajedničkom radu!

Vaš UEP tim

Foto: UEP

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

vaučeri za digitalizaciju

Vaučeri za digitalizaciju – poduzetnici, unaprijedite digitalno poslovanje

Vaučeri za digitalizaciju nastali su u projektu Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja u sklopu Nacionalnog plana oporavka i otpornosti 2021. –...