Premijer Vučić smijenio ministra obrane zbog seksističkog komentara upućenog novinarki

Nakon što je ministar obrane Bratislav Gašić izazvao lavinu negativnih komentara i osuda zbog uvrede upućene novinarki medijske kuće B92, dobio je još nešto – otkaz.

Smijenjen zbog uvrede

Naime, u posjeti tvornici Prva petoljetka u Trsteniku u Srbiji, kada je prilazio novinarima i vidio jednu novinarku kako kleči kako ne bi bila u kadru svojim kolegama, spomenuti ministar izjavio je: „Što volim ove novinarke koje ovako lako kleknu“. Njegova je izjava obišla društvene mreže i mnoge portale u regiji i izazvala lavinu negativnih komentara.

Nakon što su njegovu izjavu mediji proglasili sramotnom, seksističkom, primitivnom i u najmanju ruku uvredljivom, oglasio se i srpski premijer Aleksandar Vučić.

Vučić je u ime Vlade uputio ispriku novinarki Zlatji Labović, zajedno s isprikom svim ženama u Srbiji i rekao kako ministar obrane koji je uputio taj komentar ne može dalje ostati na toj funkciji. Naravno, oglasio se i sam ministar Gašić, ali prekasno. Premijer je rekao kako njegova isprika nije dovoljna te da takvo ponašanje nema nikakvog opravdanja.

„Moramo zaštititi žene u Srbiji. To je bila loša poruka za sve žene. Jedan ministar ne može to sebi dopustiti“, rekao je premijer, prenosi RTL.

Kada bi se barem žene na javnim funkcijama koje su i kod nas doživljavale takve uvrede branilo kao što je to napravio premijer Vučić u Srbiji.

Foto: Flickr/ Franz Johann Morgenbesser

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

UGP konferencija

UGP konferencija i ove godine okuplja stručnjake, vizionare i entuzijaste

Mjesto gdje se susreću inovacije, strateško razmišljanje, slave dosadašnji uspjesi i postavljaju temelji za budućnost hrvatskog poduzetništva. Sve ovo objedinila je...